Cukráři z Olomouce se rozhodli oslavit Velikonoce doslova rekordně. Vyrobili stošedesátikilového zajíce z piškotového těsta plněného máslovým krémem. Dnes si nechají rekordní laskominu zapsat do české knihy rekordů.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Takový zajda se u nás nevyrobí běžně a jak se upekl-měl by se i zkonzumovat.Ano,je krize a potraviny se čím dál hůře zpracovávají a špatně pěstují.Když však vidím v pořadu "Jste to,co jíte" kolik jídla a potravin jdou lidé odhodlaní držet dietu vyhodit do popelnic popadá mě záchvat vzteku.Proč to nedají zkrmit nějakému zvířectvu nebo nerozdají nějakým sociálům,bezdomovcům???!
plýtvání nesmí být, každou vteřinu umírají hlady ve světě lidi a my se tady přežíráme a plýtváme drahými surovinami. To není dobře. OK udělejte kulinářský rekord, vyfoťte to, ale zajíce ihned rozporcujte prodejte na zákusky. Bohatí za plnou cenu, chudí si zaslouží 10% slevy, takže pro bohatého podnikatele kus zajíce na talířku za 10,- Kč, pro chudého zaměstnance za 9,- Kč (Chudobu lze doložit výplatníci se mzdou pod 10 tis.)
Pokud 1 zákusek ze zajíce bude vážit 100 gramů, tak to bude na 1600 porcí. Kdo bude chtít koupit 2 porce ze zajíce, protože má hlad, jako já, měl by dostat šanci