Režisér filmu Havel Slávek Horák: Havel si vyčítal podlehnutí komunistům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Režisér filmu Havel Slávek Horák: Havel si vyčítal podlehnutí komunistům

Natočit historický snímek, navíc o jedné z nejznámějších osobností našich moderních dějin, chce dávku odvahy – však si také na tu dobu řada lidí ještě živě vzpomíná. Režisér a spoluscenárista filmu Havel Slávek Horák (45) nicméně udělal všechno pro to, aby se držel všech důležitých faktů: pročítal nejen prezidentovy spisy, ale i dosud nezveřejněné poznámky ve školním sešitě, scházel se s pamětníky a při výběru lokací a herců nakonec uvěřil i na znamení shůry... 
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

-bello-
24. 08. 2020 09:17

Odkaz viz je čtení jen pro chytré .


http­s://ww­w.par­lamen­tnilis­ty.cz­/are­na/roz­hovo­ry/Ji­ri-Svoboda-o-filmovem-a-realnem-Vaclavu-Havlovi-A-ma-vzkaz-pro-aktivistu-ktery-oznacil-Kubise-s-Gabcikem-za-vrahy-633149


".....Zajímavé je, co se s člověkem stane .... V. Havel rebel byl bezesporu humanista, pohybující se v blízkosti prof. J. Patočky, setkal se s Janem Pavlem II., s významným filosofem R. Scrutonem, s prof. J. Derridou, byl ve vězení s Jeho Eminencí D. Dukou. Osobnosti takové velikosti nemohou člověka nepoznamenat.

Jako politik in spe používal rád bezobsažné populistické slogany („pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí“), kterým sám nemohl, poučen historií, věřit. ...

Jenže pak vstupují do života politika lidé „jiného ražení“. Finanční spekulant G. Soros, G. Bush, H. Kohl, M. Albrightová. Možnost být nominován na Nobelovu cenu. Možnost stát se prezidentem EU. To jsou svody, kterým je těžké nepodlehnout.

Humanista prof. J. Patočka by asi nepodporoval 72 dní trvající bombardování Jugoslávie a popření všech zásad mezinárodního práva. Asi by se spolu s Aznarem, Berlusconim, Blairem aj. nepodepsal pod „výzvu osmi“ Američanům zaútočit na Irák.

Ta pozvolná proměna Havla , ať už ji motivovalo cokoli, je pro ztvárnění zajímavá a má dramatický potenciál. Ale k tomu bychom museli vědět víc o vlivu, jaký měli na Havla lidé typu světových manipulatorů, jakými jsou Soros a Albrightová."

hanecek
23. 08. 2020 20:04

Lidé mu toho vyčítají trochu víc. Porušení Benešových dekretů, zničení průmyslu v ČR i SR, ignorování umírající manželky v posteli u milenky, humanitární bombardování, šílené protěžování kamarádíčků, kteří s jeho vědomím kradli, vysmívání se lidem pro jejich panelákové byty, když on bydlel v bytě po otci, mnohonásobné lhaní lidem... Nejde zde všechny jeho zrůdnosti popsat!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.