Nemocná Jana Brejchová: Utekla z nemocničního pokoje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nemocná Jana Brejchová: Utekla z nemocničního pokoje!

Jana Brejchová
Jana Brejchová  ( Foto Profimedia.cz, ara)

Zatímco na konci ledna to bylo se zdravotním stavem Jany Brejchové (74) pěkně nahnuté, teď se už evidentně zlepšuje den za dnem. A to dokonce natolik, že sestřičkám utíká v nestřežených okamžicích z pokoje!

Jana Brejchová je už několik měsíců v nemocnici na Malvazinkách. Trpí degenerativním onemocněním mozku a míchy, což zapříčinilo úbytek šedé hmoty mozkové. S tím je spojena i malátnost a ztráta rovnováhy. Fyzický i psychický stav herečky se však rychle lepší. Až do nedávna se mohla pohybovat pouze pomocí chodítka. To už ale, i přes zákaz lékařů, chodí bez něj.

„Sice ne na dlouho, ale už si vyjde sama. Sama už i vstane z postele, je to bezvadný. Když jsem u maminky, snažím se jí dělat podporu já. Ona i mě ale odmítá s tím, že přece umí chodit sama,“ prozradila její dcera Tereza Brodská Blesku. Jana Brejchová se rozhodla po půl roce v nemocnicích osamostatnit a dělá čím dál tím větší pokroky. Kromě útěků z postele a procházek po nemocnici bez chodítka, se zlepšila i její nálada. „Maminka je na tom psychicky zase tak jako před tou nehodou,“ těší se Brodská, která by už maminku nejraději viděla doma. Na Malvazinkách zůstane Brejchová určitě do jara, potom se prý uvidí podle jejího zdravotního stavu. „Uvidíme, jestli nebude potřebovat ještě nějaké mezibydliště,“ uzavírá Tereza



Přečtěte si
mandat
20. 2. 2014 • 14:51

Jen,aby nebyla bala bala.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.