Vlastimil Tlustý má nemovitosti za miliony! Cachtá se ve vyhřívaném bazénu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vlastimil Tlustý má nemovitosti za miliony! Cachtá se ve vyhřívaném bazénu

Exministr Tlustý s manželkou Ladislavou.
Exministr Tlustý s manželkou Ladislavou. (Aha! – Martin Přibyl, Dalibor Puchta)

PRAHA – Exministr financí Vlastimil Tlustý (ODS), ten si žije! Na zahradě své luxusní vily ve Slaném za 5,5 milionu korun si podle informací sousedů postavil komfortní zastřešený bazén. Ten Tlustého vyšel na další zhruba milion a půl. „Bazén stavěli dost dlouho, nějak před Vánocemi v roce 2005 ho dodělali,“ říká soused Tlustých Jindřich Hubáček.

Tlustý tak má k dispozici veškerý komfort. Do vyhřívaného bazénu to má z domu jen pár kroků přes zahradu. Je ukrytý v krásném zděném domečku. „Já se k tomu nechci vyjadřovat. Až bude zkolaudován, uvedu ho ve svém majetkovém přiznání,“ sdělil deníku Aha! exministr. Podle odhadů bazén mohl stát kolem 1,5 milionu korun. Zůstává ale otázkou, proč není bazén dosud zkolaudován, když sousedé tvrdí, že byl hotov v roce 2005...

Tlustý doposud také vůbec nezveřejnil, od koho si půjčil peníze na stavbu své luxusní vily. Na adresu vysokých pořizovacích nákladů jeho domu i bazénu už dříve Tlustý deníku Aha! řekl, že na tom nevidí nic špatného. „Za dobu, co jsem v politice, jsem vydělal více než deset milionů čistého. Tak nevím, proč bych si to nemohl pořídit,“ obhajuje svůj mnohamilionový majetek Tlustý.

A jak se dívají na exministra sousedé? Pro jedny je společenský, pro druhé uzavřený samotář. Za toho však platil i v politice. Jeho poslanecký kolega Marek Benda (ODS) jej kdysi označil za sólistu v řadách ODS. Sousedé si pochvalují hlavně ženu Tlustého Ladislavu. „Co vám o něm mohu říct? Ráno brzy odjede, málokdy je tu vidět. Že by zašel sem do hospůdky, to ne. Hodně ale vídám jeho paní. Odklízí sníh a všechno kolem domu, je taková slušná,“ popisuje Hubáček.

30.1.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.