ExLunetic Kocián: Teď je číšník! Ríká si Noggin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

ExLunetic Kocián: Teď je číšník! Ríká si Noggin!

Martin Kocián se nyní živí jako číšník v luxusní pražské restauraci Pálffyho palác.
Martin Kocián se nyní živí jako číšník v luxusní pražské restauraci Pálffyho palác. (Aha! – Marek Pátek, Universal)

PRAHA – V dobách své největší slávy prodával Martin Kocián (30) desetitisíce desek a vydělával miliony. Tehdy byl členem populární skupiny Lunetic, holky po něm na koncertech házely kondomy a chtěly, aby je s nimi připravil o panenství. Jenže během několika dnů spadl z vrcholu na úplné dno.

Vyšlo totiž najevo, že idol náctiletých dívek Kocián je závislý na pervitinu. „Sláva s námi zamávala a my jsme to nedokázali zvládnout. Já sáhl po droze,“ vzpomíná na smutnou epizodu svého života Martin. Kluci ho tehdy vyhodili z kapely, všechny vydělané peníze dávno utratil a nikdo si o něj nechtěl ani opřít kolo. Jenže on se nevzdal. Nejprve se zbavil v léčebně závislosti na pervitinu a pak se začal drápat zpátky na vrchol.

Ale začít musel u samého dna. Odjel do Irska, kde umýval nádobí. „Chtěl jsem sice dělat číšníka, ale řekli, že na to nemám angličtinu, a tak mě dali ke dřezu. Když se pak moje angličtina zlepšila, tak jsem povýšil konečně na toho číšníka,“ popisuje svou irskou eskapádu Kocián. Nakonec se ale před časem rozhodl vrátit z Irska do Čech.

Teď žije v Praze, našel si přítelkyni a pracuje jako číšník v luxusní pražské restauraci Pálffyho palác. Tam například obsluhoval i Madonnu při její návštěvě Prahy. A vrátit na vrchol se hodlá i jako hudebník.

„Už mám hotový cédéčko. Skoro celý jsem ho napsal během svého pobytu v Irsku. Je v něm prostě celý můj život. Je to ve stylu hip hopu. Vyjít by mělo v březnu pod mým pseudonymem Noggin. Tak se jmenovalo město v Irsku, kde jsem bydlel,“ vysvětluje Martin. Ať už se mu podaří návrat na špičku hitparády, nebo nikoliv, bude i tak jeho životní příběh jedním z nejzajímavějších osudů tuzemského šoubyznysu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.