Pavlína Danková: S rakovinou se budu prát ještě několik let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pavlína Danková: S rakovinou se budu prát ještě několik let!

Danková bojuje s rakovinou
Danková bojuje s rakovinou (Aha! – Marek Pátek)

Tvář Pavlíny Dankové (49) si většina z nás pamatuje z Občaského juda. Už méně lidí ví, že se stala šéfkou komunikace motolské nemocnice a zároveň její pacientkou.

Danková je už dva roky »hlídaná« na onkologii. „Nahmatala jsem si bouli, zrovna jsem byla před preventivní prohlídkou, takže jsem tam rovnou šla s tím, že tam něco mám. To něco se potvrdilo, proběhly dvě operace, ozařování a jsem stále v léčbě, která potrvá ještě několik let,“ popisuje bývalá moderátorka začátek léčby rakoviny prsu na serveru iDnes.cz

Danková využila toho, že rakovinu objevila včas. Nemoci se postavila čelem a začala se léčit. „Nebudu říkat, že jsem z toho měla legraci a že všechno bylo v pohodě. Byť mi letos bude padesát, tak se mi ani tehdy umírat nechtělo. Nemám úplně ráda ten výraz, že s tím "musíte bojovat". To je prostě množení buněk. Samozřejmě, že je psychická pohoda důležitá, ale že by se to dalo nějak "vybojovat", to ne. Pokud by to mělo agresivní průběh, s tím už by nešlo nic udělat,“ shrnuje Danková



Přečtěte si
jity
24. 1. 2013 • 09:44

fortin souhlasím s tebou, ale třeba králíky jsme museli přestat chovat, to je zase na dnu jako dělaný. S tím cukrem jsem to četla mockrát, že rakovina, ta svi.ně má ráda sladké. Proto jeden čas koloval recept, že prý javorový sirup a jedlá soda a nic sladkého ani ovoce nejíst. Rakovina pohltí to sladké a ta soda ji má zničit. Četla jsem na to odkazy a lidem to nepomohlo.

ivoadler
24. 1. 2013 • 09:20

Výrobky ze soji se nesmí přehánět, soja má v sobě nějakou látku, která ve větším množství škodí lidskému organismu (Konec vodníků v Čechách). Nemluvě o tom, že každá luštěniny podporuje dnu. Veškerá drůbež je mladá, i králíci, to je na dnu, ořechy obsahují tuk, semínky taky, to je na cukrovku, batáty a brambory obsahují škrob, který se rozkládá na cukr. Moc si nevybereš.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.