Kapela Tublatanka chce překonat Roling Stones! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kapela Tublatanka chce překonat Roling Stones!

 (Frekvence 1)

Legendární slovenská skupina Tublatanka slaví 30 let od svého vzniku prací. V Čechách i na Slovensku letos uspořádá oslavné turné a v kariéře chce pokračovat tak dlouho, aby porazila matadory jako jsou Rolling Stones nebo český Olympic.

 

Jak se máte na začátku roku 2013, máte nějaká hudební předsevzetí?

Tublatanka má před sebou velmi náročný rok. Protože oslavujeme 30 let vzniku, chceme absolvovat velké turné v Česku i na Slovensku. Chtěli bychom z něj udělat záznam koncertu pro televizi a DVD. Zároveň chceme vydat další řadové album.

A co ta klasická předsevzetí, jako přestat kouřit, pít a zhubnout. Týká se vás to?

Dali jsme si závazek, že si vylepšíme fyzičku a postavy, abychom podávali co nejlepší výkony a vypadali dobře na podiu J

Letos vás čeká významné jubileum, jak dlouho byste chtěli ještě pokračovat v kariéře?

S Maťom si říkáme, že chceme překonat Rolling Stones i Olympic a ti ještě stále hrají J

Čeká vás koncert v Retro Music Hall, kde máte vždy vyprodáno. Má pro vás toto místo nějaký speciální význam?

Má! Původně jsme tam ani nechtěli hrát, ale náš velký kamarád a fanoušek František Kutner nás přesvědčil a zorganizoval čtyři vyprodané koncerty, za což jsme mu nesmírně vděční. Retro se stalo naším oblíbeným sálem a natočili jsme tam DVD 25 rockov s úžasnou atmosférou a realistickým klubovým zvukem.

Letos slavíme také 20 let od rozdělení Československa. Jak to děláte, že si držíte velkou oblibu v obou zemích tak dlouhou dobu?

Ano, to je pravda a nesmírně nás to těší. Recept na to nemáme, jen se snažíme vždy zahrát co nejlépe, dělat co nejlepší písničky, vydat ze sebe maximum ať už ve studiu i na koncertech, být upřímní k lidem – fanouškům a hlavně nás to baví a to se nedá předstírat, protože to lidé hned zjistí.

Nějaký vzkaz pro fanoušky, kteří dorazí do Retro Music Hall?

Velmi se těšíme! Je to náš první letošní koncert. Zahrajeme nejznámější skladby, jak to od nás fanouškové očekávají. Přineseme nové výběrové CD No. 3 – Citim sa fajn, které tam pokřtíme. Tešte se i na nová trička, čepice i šátky.

 

Koncert kapely Tublatanka, který pořádá rádio Frekvence 1, proběhne 29. ledna v pražské Retro Music Hall. Legendární rockeři dokázali tento klub už čtyřikrát vyprodat a i tato jejich pražská zastávka slibuje nabitý kotel. Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketstream.


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.