Hurychová se vrací | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Hurychová se vrací

Eva Hurychová v nahrávacím studiu natáčí své autorské písničky.
Eva Hurychová v nahrávacím studiu natáčí své autorské písničky.

PRAHA – Zpěvačka Eva Hurychová (53) se vrací ke zpívání. Po patnácti letech jsme zastihli interpretku hitů Já přijdu či Chybička se vloudí v nahrávacím studiu! Eva se nyní prezentuje nejen jako zpěvačka, ale je i autorkou hudby i textů.


O písni Voda a kámen říká s úsměvem, že je plná opravdových pocitů a musela ji napsat. Druhá píseň se jmenuje Mám pro tebe dárek. „Je skutečným dárkem a hodí se nejen na Vánoce,“ přiznává deníku Aha! Eva Hurychová.

Poslední singl jí vyšel v roce 1989 s ostravskou skupinou Plameňáci, se kterou začala spolupracovat po odchodu Marie Rottrové do Německa. „V té době jsem byla dva roky vdaná a toužila po dítěti. Vystupovala jsem do roku 1992, kdy jsme měli mnoho vystoupení s Videostopem Jana Rosáka a divadlem Luďka Soboty. Poté se objevily zdravotní problémy. Rozhodla jsem se život zklidnit, vždyť na miminko byl nejvyšší čas,“ vzpomíná Eva, která byla v osmdesátých letech v první desítce tehdejší ankety popularity Zlatý slavík. V roce 1993 se Evina touha po dítěti naplnila dvojnásobně, narodily se jí Kristýna a Barbora. S dětským žvatláním svých dvojčat ve stylu »já pídu« dokonce vzpomínkově nazpívala cover verzi svého největšího hitu a pro děti natočila pomůcku správné výslovnosti Brousek pro tvůj jazýček. Ke zpěvu se ale nevrátila a věnovala se svým ratolestem, které kromě školy vedla k různým zájmovým aktivitám.

Kliknutím zvětšeteProč se nyní po tak dlouhé době rozhodla Eva Hurychová vrátit ke zpívání? „Muzika pro mě znamená radost a cítím, že ji potřebuji,“ říká Eva Hurychová bez zaváhání. „Nemohu si dovolit velkou zátěž, uvidím, co zvládnu. Radost ze zpívání, a nejen z něj je pro mě důležitá. V mém životě se seběhla smršť nepěkných událostí, došlo k mnoha zásadním změnám.

Na jaře příštího roku to bude osm let, kdy mě manžel za to, že sám udělal chybu, hrubě udeřil před dětmi do obličeje. Osm let jsem obětí domácího násilí. Odpouštěla jsem a následné prchlivé excesy manžela byly vždycky horší. Chtěla jsem udržet rodinu, o problémech mlčela, navenek jsme možná vypadali jako ideální pár. Ani mí rodiče nic netušili, táta zemřel v roce 2003, mámě jsem všechno řekla až po jeho smrti. Nikdy bych nevěřila, že mě ve svém věku dokáže natolik podpořit a podržet. Jsem jí za to moc vděčná,“ přiznává posmutněle Eva.

Jako první celebrita se Eva Hurychová rozhodla nemlčet. „Mlčet je v této situaci to nejhorší, co můžete udělat. Agresorovi tím usnadníte pozici a navíc vám nikdo nepomůže. O věcech, které je nutné řešit, musíte mluvit, i když je to těžké,“ zdůrazňuje Eva Hurychová-Mošnerová. Před necelým rokem se rozhodla pomáhat ženám a ostatním, proto založila »Evinu schránku«.

Evina schránka

Pokud se setkáte s domácím násilím, nemlčte! Můžete zavolat DONA linku – 251511313 nebo podle možností navštívit Bílý kruh bezpečí.
Poradí vám i Eva Hurychová, která pro tyto případy zřídila »Evinu schránku«.
Napsat jí můžete na adresu redakce: Deník Aha!, Evina schránka, Panská 10, 110 00 Praha 1 a nebo na e-mailovou adresu: evinaschranka@email.cz

Kdo je Eva Hurychová?

Eva Hurychová začala zpívat koncem sedmdesátých let. Založila skupinu Drops a prosadila se autorskými písněmi Ráno budu nad věcí či Dám ti pusu k svátku.Kliknutím zvětšete
Kliknutím zvětšeteV roce 1982 nazpívala netradiční duet Já příjdu s Janem Neckářem a odstartovala úspěšnou spolupráci se skupinou Bacily. S Neckářem natočila několik dalších duetů a ze skladbou To chce mít svůj systém získala i bronzovou Bratislavskou lyru. S Bacily natočila album Dnes na tom záleží a poté si založila vlastní kapelu Pudr.
Eviny šlágry: Já příjdu, Chybička se vloudí, Souhvězdí lásky, Konkurz na lásku, Páteční taneční, Chci víc, které vyšly v polovině devadesátých let na cédéčku jejích největších hitů 20x Eva Hurychová a dvě navíc. Nyní se Eva ke zpívání vrátila a natočila své autorské písničky Voda a kámen a Mám pro tebe dárek.


Autor: Miroslav Graclík
Foto Aha!: Petr Novotný

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.