Desetiletí Sunrise Avenue budou slavit na dvacetileté Benátské noci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Desetiletí Sunrise Avenue budou slavit na dvacetileté Benátské noci

Sunrise Avenue slaví 10 let
Sunrise Avenue slaví 10 let (Sunrise Avenue)

Fanoušci finské rockové skupiny Sunrise Avenue, těšte se. Jedna z nejhranějších světových kapel v rádiích, která má v současnosti na Evropě 2 dokonce nasazené tři hity, vystoupí v sobotu 28. července na jubilejním dvacátém ročníku hudebního festivalu Benátská noc. A jubileum letos neslaví jen Benátská noc, ale i rockeři z Helsinek. Letos je tomu totiž deset let, kdy zpěvák a kytarista Samu Haber potkal jiného zpěváka a kytaristu Janne Kärkkäinena a už tenkrát si řekli, že udělají díru do světa. 

A tak si tahle dvojka z Helsinek doplnila kapelu do tradiční (hard) rockové sestavy - o basu, klávesy a bubny, nahrála pár demo nahrávek a začala hojně navštěvovat hudební vydavatelství.


Bylo jich sto dva. A všechny tyhle návštěvy byly do jedné neúspěšné. Kapela si tak nakonec album nahrála sama a tenhle krok jí vyšel. CD se jmenuje On The Way To Wonderland a skupinu Sunrise Avenue se díky němu dostalo mezi nejžádanější světové kapely. 

V roce 2007 odešel ze skupiny kytarista Janne Kärkkäinen a to pro umělecké rozpory. Na jaře roku 2009 skupina vydala druhé album s názvem PopGasm. O rok později vyšla jejich třetí deska s názvem Acoustic Tour 2010 a v roce 2011 vyšlo zatím jejich poslední album Out of Style.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.