Muž s novou tváří od českého chirurga Pomahače | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Muž s novou tváří od českého chirurga Pomahače

Konečně se dočkal. Kvůli polibku od dcerky Dallas podstupoval náročnou operaci.
Konečně se dočkal. Kvůli polibku od dcerky Dallas podstupoval náročnou operaci.  (EPA)

Sladká pusa od dcerky...A on ji cítil!

První transplantance obličeje, kterou vedl český lékař Bohdan Pomahač (40), se zdařila nad očekávání skvěle! Pacient Dallas Wiens (24) šest týdnů po náročné 14hodinové operaci ukázal světu svou novou tvář!

Samotný Dallas, jehož v roce 2008 znetvořil zásah elektrickým proudem, ji nikdy nespatří, zrak ještě chirurgové vrátit nikomu neumějí. Na rozdíl od citu a čichu. A tak byl Dallas na vrcholu blaha, když v nemocniční kantýně ucítil vůni lasagní!

A ještě nesrovnatelně větší radost mu udělala jeho dcerka Scarlette (3). „Tatínku, ty jsi tak krásný,“ vyhrkla spontánně, tátu objala a políbila. Dallasovi se štěstím málem zastavilo srdce!

Padly jeho obavy, že jej Scarlette už nikdy nepřijme a že pro ni bude nadosmrti zrůdou. Dívčin polibek navíc cítil! Přesně proto tu operaci podstoupil! „Sám bych se s tou svou podobou srovnal, ale nesnesl bych její zvídavé otázky, proč jsem tak jiný...,“ svěřil se Dallas.



Přečtěte si
tenerife
12. 5. 2011 • 19:03

Je moc hezké číst takové příznivé zprávy,při čtení mi vyhrkly slzy radostí,že takto postižený muž zažije tak samozřejmé věci,jako cítit pusu od dcery,pohlazení,vůni jídla...a i to,že zlaté české ruce dokáží za oceánem zázraky,pane doktore,jste génius,moc zdravím z Olomouce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.