Miroslav Donutil: Poprvé o epilepsii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Miroslav Donutil: Poprvé o epilepsii

Donutil bojuje se záhadnou nemocí.
Donutil bojuje se záhadnou nemocí. (Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek)

Herec Miroslav Donutil (60) by mě ve svém náročném pracovním tempu zpomalit. Trpí totiž záhadnou nemocí, kvůli níž v minulosti upadl i do epileptického záchvatu!

Donutil se snaží své zdravotní problémy nedávat najevo a soustředí se na to, aby ročně odehrál desítky divadelních představení a přitom zvládnul i filmová a televizní natáčení. „Snažím se, aby chvíle, kdy byly problémy – zdravotní nebo finanční – moc vidět nebyly,“ prozradil Donutil magazínu Týden.

Herec se poprvé přímo vyjádřil k nemoci, která ovlivňuje celý jeho život. Jeho zdravotní stav je nevyzpytatelný, protože nikdy neměl stanovenou přesnou diagnózu. „Nemáte ložisko, nedá se to určit. Máte tam jistou disproporci,“ sdělili mu lékaři.

S chorobou se Donutil rozhodl vypořádat tím způsobem, že nepřipustí, aby kvůli ní vzbuzoval lítost. „Ta nemoc je vážná, i když chápu, že škála té závažnosti je široká. Existují záchvaty, při nichž se jen na chvíli zahledíte, vypadnete z kontinuity života a zase se do něj vrátíte. Ale i ty, kdy upadnete do bezvědomí. A to se stávalo i mně,“ odhalil Donutil svůj zdravotní stav a dodal, že nekritičtější období má už naštěstí za sebou.



Přečtěte si
winterfreshka
10. 5. 2011 • 07:36

Kořala....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.