William a Kate: Vlají a jsou na perníku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

William a Kate: Vlají a jsou na perníku!

Nejlevnější jsou vlaječky, vyjdou na jednu libru (28 Kč), ačkoliv v kamenných obchodech je prodávají dvakrát dráž.
Nejlevnější jsou vlaječky, vyjdou na jednu libru (28 Kč), ačkoliv v kamenných obchodech je prodávají dvakrát dráž. (Marta Dostoupilová)

Královská svatba znamená žně hlavně pro obchodníky se všemi více či méně uvěřitelnými suvenýry. Mezi ty nejpopulárnější, které jdou nejvíc na odbyt, patří bezesporu vlaječky.

Prodávaly se především kolem cesty Williama a Kate k oltáři, tedy mezi Westminsterským opatstvím a Buckinghamským palácem. „Vlajkonošů“ jsem napočítala nejméně deset a vyznačují se tím, že umějí vytrvale vyřvávat stejně jako fotbaloví fanoušci. A vyplatí se! Vlajky jsou za lidovou cenu jedné libry a kšefty se jen hrnou. „Během hodiny jsem prodal tak padesát až šedesát vlaječek,“ chlubí se jeden z obchodníků Mike, který pochází ze Skotska.

Kupodivu v kamenných obchodech vyjdou vlaječky dráž! Jsou k mání zhruba za dvojnásobek. I tak je o ně zájem. Před obchodem se suvenýry v St James parku se dokonce utvořila fronta! Pravdou je, že nabízí širší sortiment. Kromě vlaječek různé upomínkové předměty, jako třeba miniaturní polštářky či srdíčka s britskou vlajkou, figurky svatebčanů a samozřejmě všudypřítomné talířky a hrníčky.

Na svatebčany ale lze narazit i na dalších místech. Například v metru, kde se prodává upomínková brožura, či dokonce v supermarketu. Třeba v Sainsbury´s je k dostání ženicha a nevěsta z perníku! Očekává se, že jen prodej replik šperků vynese 10 milionů liber (280 milionů Kč).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.