Herečka Blažena Holišová, fúrie ze Slavností sněženek: Uzavřela se před světem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Herečka Blažena Holišová, fúrie ze Slavností sněženek: Uzavřela se před světem!

Takhle jste Blaženu Holišovou viděli ve čtvrtek na Nově.
Takhle jste Blaženu Holišovou viděli ve čtvrtek na Nově. (Aha!)

Herečka Blažena Holišová (80) – slavná fúrie z komedie Slavnosti sněženek – se po náročné operaci páteře uzavřela do svého vnitřního světa!

„Mám zlomený čtvrtý obratel. Zakopla jsem o šňůru od žehličky, když jsem žehlila. Je to příšerná bolest, k zbláznění,“ stěžovala si deníku Aha! ještě před rokem. Jenže od té doby to jde s jejím stavem z kopce...

Kdysi často obsazovaná herečka Národního divadla žije v bytečku v pražských Nuslích. Ven nechodí. Bydlí se synem, který se o ni stará. „Maminka návštěvy nepřijímá. Na filmy a kolegy si nevzpomíná. Těch chorob a problémů je tolik, že na to nemá myšlenky, a má už tak nějak svůj svět,“ povzdychl si deníku Aha! do telefonu její syn.

Ani Petr Zálešák – příbuzný časté představitelky manželek Rudolfa Hrušínského nejen ze Slavností sněženek, ale i filmových »Básníků« – o Holišové nic neví. „Je to tak rok, co jsme se viděli. Od té doby o ní nevím. Ale prý už nechodí a moc nekomunikuje,“ řekl Zálešák, starosta Nenkovic u Kyjova, kde se herečka narodila.

Holišová má problémy i s nohama a klouby, má voperovanou endoprotézu, a k tomu všemu se přidaly další stařecké nemoci.

Ty zkomplikovaly také plány režiséra Zdeňka Trošky, který ji chtěl už před lety obsadit do Kameňáků. Už tehdy mu ale odmítla kvůli zdravotním komplikacím.

Přečtěte si
winterfreshka
23. 1. 2011 • 16:24

Snad bude lépe a rozchodí to,i když v jejím věku....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.