Koulařka Helena Fibingerová se raduje - Jejího manžela letos neodsoudí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Koulařka Helena Fibingerová se raduje - Jejího manžela letos neodsoudí!

Helena Fibingerová
Helena Fibingerová (Aha! – Alexandr Malachovský)

Smutek a zklamání bylo vidět na tvářích všech, kteří se včera zúčastnili soudního přelíčení u okresního soudu v Hodonínu. Měl tam totiž padnout rozsudek nad Jaroslavem Šmídem (76), manželem Heleny Fibingerové (61). Ten loni v listopadu automobilem srazil cyklistu Karla P. (†36), který na místě zemřel.

Jediný, kdo mohl slavit úspěch, byl právník zastupující Jaroslava Šmída, protože se mu podařilo přesunout rozsudek až do příštího roku. K soudu přitom kromě novinářů dorazila i manželka Karla P. se synem a přišli i rodiče zesnulého cyklisty. Ti si chtěli konečně poslechnout rozhodující verdikt.

Včerejší soudní jednání se mělo skládat z výpovědi dvou soudních znalců, ale dostavil se pouze jeden z nich. Byl jím odborník na toxikologii Zdeněk Krejzlík, ten se snažil zpochybnit některé závěry posudku, který před soudem zazněl minule. Ale ani on nedokázal vyvrátit fakt, že Šmíd řídil opilý.

„Na základě dostupných svědectví to nelze vyvrátit. Zejména pak podle výpovědi pana Šmída, který tvrdí, že vypil něco zhruba přes litr vína těsně před nehodou, a to zhruba během deseti minut,“ vypověděl Krejzlík. V době nehody ale podle něj mohl mít Šmíd v krvi pouze 0,3 promile alkoholu a nikoli 1,3 promile, které naměřili o dost později policisté.

Druhý znalec, který byl před soud předvolán se nedostavil, i když předsedkyně soudního senátu projevila velkou snahu dostat ho před soud ještě letos, aby mohl být případ uzavřen. Po necelé půlhodině tak byl případ odročen na 4. ledna 2011. Příbuzní Karla P. se tedy ani po více než roce spravedlnosti nedočkali.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.