Poslední rozhovor Johna Lennona: V New Yorku se cítím bezpečně - Dva dny nato byl zastřelen | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Poslední rozhovor Johna Lennona: V New Yorku se cítím bezpečně - Dva dny nato byl zastřelen

John právě dává své poslední interview. Působí uvolněně a vesele.
John právě dává své poslední interview. Působí uvolněně a vesele. (BNPS)

Tyhle fotografi e dosud nikdo neviděl. Zpěvák skupiny Beatles John Lennon (†40) s manželkou Yoko Ono (tehdy 47) na nich poskytuje rozhovor, v němž se svěřuje, že se v ulicích New Yorku cítí pohodlně a bezpečně. Lennon působí uvolněně a šťastně. Kdo mohl tušit, že to bude jeho poslední interview v životě?!

Dva dny poté, co zpěvák poskytl rozhovor dýdžejovi rozhlasové stanice Radio 1 Andymu Peeblesovi (61), zastřelil Lennona šílený fanoušek Mark Chapman před jeho bytem v budově Dakota naproti Central Parku.

Unikátní snímky pořídil 6. prosince 1980 v newyorském studiu Hit Factory producent BBC Paul Williams. Čas rozhovoru byl původně plánován na poledne, ale Lennon a Yoko Ono se zdrželi nahráváním písně Walking On Thin Ice, takže jej posunuli na šest večer.

„Interview mělo původně trvat hodinu. Ale John si vzpomínání užíval natolik, že jsme skončili po třech hodinách a dvaceti minutách,“ řekl Peebles.

Série deseti vzácných fotek byla majetkem britského hudebního historika. Ten dal nyní negativy do dražby, která se uskuteční 3. listopadu. Předpokládá se, že se každý z nich vydraží za 34 tisíc Kč.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.