Herci ze seriálu Okresní přebor: Vzpoura proti Sobotovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Herci ze seriálu Okresní přebor: Vzpoura proti Sobotovi!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nečekaným trhákem podzimní televizní sezony se stal seriál Okresní přebor, jehož druhý díl dnes večer odvysílá televize Nova! Coby venkovští fotbaloví nadšenci se v něm představují především Ondřej Vetchý (48) a Luděk Sobota (67)!

Chybělo však málo, a tito dva nesourodí herci se před kamerou vůbec nesešli! Vetchý, který si zakládá na své pověsti, totiž s koktavým komikem Sobotou vůbec před kameru nechtěl a málem ze seriálu vycouval!

To, že Ondřej Vetchý, který v seriálu hraje kapitána vesnického mančaftu přezdívaného Jiřina, Luďka Sobotu za parťáka do role trenéra nechtěl, potvrzuje režisér seriálu Jan Prušinovský. „On ho vlastně nechtěl nikdo. Obsazení herci se dost vylekali, že k nim dávám Sobotu, zvlášť Ondřej,“ přiznává Prušinovský.

„Ale abych to usadil do kontextu. Přijde neznámý mladý režisér s nabídkou seriálu pro komerční televizi. Pro Novu! Už tak dost nejistot a negativních znamení. Oni na to po přemlouvání kývnou a najednou zjistí, že budou hrát s koktavým Luďkem Sobotou. To by se lekl asi každý. Byl to přesvědčovací boj,“ dodává režisér pro server aktualně.cz.

„O to víc bylo skvělé, že je Luděk překvapil, tím jak hrál, a nakonec se velmi příjemně sehráli! Ondřej ho v jedné scéně zcela spontánně líbá, ačkoli to vůbec nebylo ve scénáři! A Ondra většinou lidi, co nemá rád, nelíbá,“ směje se Průšinovský.

Faktu, že k Vetchému chce režisér obsadit upadajícího komika Sobotu, se prý lekli i na Nově. „Na Nově se osypali hrůzou. Pořád jsem jim říkal, že to bude civilka, žádná groteska – a najednou přemýšlím o Sobotovi. Nakonec jsem se poprvé v životě rozhodl, že kamerovky udělám.

A Luděk byl vynikající. Bylo dobře, že jsem je udělal; všem, co se lekli, jsem je ukázal, a byl klid,“ vzpomíná Prušinovský na lítý boj, kterým pro něj obsazení a uhájení Soboty bylo. Podle reakcí udělal dobře, Luděk Sobota se prý v roli našel a jeho trenér Václav Orel patří k tomu nejlepšímu, co v životě zahrál. Do dalších rolí tvůrci obsadili Davida Novotného či Pavla Kikinčuka, známého z filmu Slunce, seno, jahody.

  

  Lukáš Langmajer   Tatiana Vilhelmová        Ondřej Vetchý

 

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.