Za smrt Michaela Jacksona nebudou lékaři potrestáni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Za smrt Michaela Jacksona nebudou lékaři potrestáni!

Fotografie
Fotografie (internal)

Lékařům, kteří pečovali o Michaela Jacksona, spadl kámen ze srdce. Američtí vyšetřovatelé jim dají pokoj. Trest hrozí pouze zpěvákovu osobnímu lékaři Conradovi Murrayovi. S tím se zas nechce smířit Jacksonův otec…

Vyšetřovatelé v USA rozhodli, že nebude vzneseno obvinění vůči sedmi lékařům, kteří léčili zpěváka Michaela Jacksona. Lékaře po loňském úmrtí »popového krále« vyšetřoval úřad pro potírání narkotik spadající po ministerstvo spravedlnosti.

Mezi těmito sedmi lékaři není Jacksonův osobní lékař Conrad Murray, který byl obviněn z neúmyslného zabití zpěváka. Murray podal loni v červnu zpěvákovi směs sedativ včetně silného anestetika, které ho zabily.

Policie v Los Angeles, která smrt zpěváka vyšetřuje, požádala státní a federální vyšetřovatele, aby prošetřili, jaké léky předepisovali tito lékaři, kteří předtím léčili padesátiletou popovou hvězdu.

Vyšetřování dalších Jacksonových lékařů zastavila také Federální Agentura pro potírání narkotik, řekla mluvčí agentury Sarah Pullenová.

„Jsem velmi zklamán,“ prohlásil prokurátor Brian Oxman, který zastupuje zpěvákova otce Josepha Jacksona v žalobě proti Murraymu. „Nesprávné užívání léků v posledních letech zpěvákova života bylo nadměrné a nezveřejnit to by znamenalo ignorovat realitu.“

Jacksonův otec zahájil v červnu, v den prvního výročí synova úmrtí, soudní řízení proti Murraymu za nedbalost, která vedla ke zpěvákově smrti. V obvinění tvrdí, že lékař zavolal odbornou pomoc k umírajícímu Jacksonovi příliš pozdě a že se ukázalo, že lhal při výslechu. Žádal také finanční vyrovnání v hodnotě víc než 75 000 dolarů (1,5 milionu korun) za ztrátu opory a příjmů, za citovou újmu a za způsobení bolesti a utrpení.

Připomeňte si:

Blíží se výročí smrti Michaela Jacksona. Fanoušci se budou moci přiblížit k hrobu

Jacksonův otec lékaři: Vrahu, zabil jsi mi syna, s holým zadkem půjdeš sedět!

U hrobu Michaela Jacksona: Fanoušků málo, střeží jej rodina

Záznam ze sanitky, která vezla Jacksona

Zveřejnili kompletní pitevní zprávu Michaela Jacksona - Tělo plné ran a vpichů

Michael Jackson zemřel! Všechno o jeho smrti

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.