Vladimír Dlouhý (†52): Jeho poslední role! Točil s jedy v těle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vladimír Dlouhý (†52): Jeho poslední role! Točil s jedy v těle!

Poslední role Vladimíra Dlouhého zastihla na konci sil...
Poslední role Vladimíra Dlouhého zastihla na konci sil... (Aha! – Daniel Černovský, ara)

Smrt Vladimíra Dlouhého otřásla i Petrem Jáklem (36), producentem a režisérem filmu Kajínek. Kriminálka podle skutečného příběhu nejslavnějšího českého vězně vstoupí do kin začátkem srpna. Stane se posledním filmem, v němž se Dlouhý objeví. A přestože už během natáčení podstupoval Dlouhý kvůli rakovině žaludku a slinivky těžké chemoterapie, a měl tedy tělo plné jedů, Jákl si jeho profesionalitu nemůže vynachválit.

..

„Měl velké charisma. Na plac přinášel dobrou náladu. Sice vypadal nemocně, byl pohublý, ale těšil se na každý další den. Nemocí nikoho nezatěžoval a nechtěl, aby ho někdo litoval,“ vzpomíná na kamaráda Jákl, který obdivoval jeho sebezapření.

„Dva dny před operací jsme dodělávali záběry, které mi chyběly. Z chemoterapií jezdil za mnou do studia. Bylo mu blbě, ale dodělal to. Byl to velký tvrďák,“ pokračuje Jákl, který se nikdy neobával, že by Dlouhý kvůli zdravotnímu stavu film nedotáhl.

„Na tu roli se hodil jen on. Nikoho jiného jsem nechtěl. Já jsem o jeho zdravotním stavu zprvu nic nevěděl, ale pak jsem ani na vteřinu nelitoval. Hrát, když je člověku špatně, je těžké. Bylo to velké sebezapření. Skvěle se s ním pracovalo a jsem rád, že jsem ho poznal,“ popisuje situaci na place režisér.

Dlouhý, který za svůj poslední snímek dostal honorář kolem 400 tisíc korun, si zahrál roli bývalého policisty. Spolu s ním se ve filmu objeví i jeho bratr Michal. Ten od Vladimírovy smrti s médii nekomunikuje...

Vladimír Dlouhý v roli bývalého policisty s Táňou Vilhelmovou exceloval.

Petr Jákl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.