Král zahrádkářů Přemek Podlaha: Hrozí mu slepota! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Král zahrádkářů Přemek Podlaha: Hrozí mu slepota!

Přemek Podlaha patří mezi ikony českých zahrádkářů.
Přemek Podlaha patří mezi ikony českých zahrádkářů. (TV Prima)

Hlavně mezi seniory oblíbený zahrádkář s receptem na cokoliv Přemek Podlaha (71) má vážné problémy se zrakem a musí nosit tónované oranžové sluneční brýle! „Má poškozenou sítnici a také mu velmi často praskají žilky,“ potvrdila deníku Aha! Podlahova blízká kolegyně, která mu asistuje při natáčení pro Receptář prima nápadů.

Praskaní žilek by mohlo mít co do činění s vysokým tlakem. Oproti tomu, co legendárnímu zahrádkáři hrozí, je to však jen banální problém. Poškozená sítnice ve vysokém věku může znamenat jediné – degeneraci sítnice. „Pacientům s degenerací sítnice, což je onemocnění, které způsobuje stařeckou slepotu a připravuje lidi o schopnost číst, řídit auto nebo rozeznávat obličeje, v začátku nemoci pomáhají oranžová skla,“ řekl primář Ivan Fišer z kliniky Lexum. Sám Podlaha ohledně problému mlžil: „Teď nemám čas, zavolejte později,“ vymluvil se, a poté už telefon nebral.

V brýlích s oranžovými skly se Přemek objevil nedávno i na televizní obrazovce.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.