Šok ze zákulisí Barona Prášila - Hůlka se nepřevléká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šok ze zákulisí Barona Prášila - Hůlka se nepřevléká!

Reální milenci Šárka Vaňková a Daniel Hůlka si neodpustí milostné hrátky ani na podiu.
Reální milenci Šárka Vaňková a Daniel Hůlka si neodpustí milostné hrátky ani na podiu. (Aha! – Karel Kopáč)

Protagonisté chystaného muzikálu Baron Prášil se představili v kostýmech, jejichž počet se vyšplhal na rovných dvě stě padesát. Parádní obleky stály dva miliony korun! Nejméně práce dal paradoxně kostým samotného Prášila, kterého hraje Daniel Hůlka, v alternaci pak Pepa Vojtek a Marian Vojtko.

Na rozdíl od ostatních postav si totiž Prášil vystačí jen s jedním kostýmem. Romanu Šolcovi, který kostýmy navrhoval, dalo nejvíc práce vymyslet, jak co nejrychleji převlékat ostatní herce. Někteří z nich totiž během představení vystřídají i sedm kostýmů.

„Byla to zatím moje nejnáročnější práce, kterou jsem pro Divadlo Hybernia a Divadlo Broadway dělal. Nejsložitější byla v tom, že Baron Prášil se odehrává v sedmi různých prostředích a v každém prostředí je jiný převlek. Musel se tedy najít klíč k rychlým převlekům všech herců a tanečníků během představení,“ říká Šolc. Premiéra muzikálu bude 25. února v Divadle Hybernia.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.