Patrasová a Hybš pochovali kamaráda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Patrasová a Hybš pochovali kamaráda

Dagmar Patrasová se přišla společně s Václavem Hybšem (vpravo)rozloučit s bubeníkem Vladimírem Žižkou.
Dagmar Patrasová se přišla společně s Václavem Hybšem (vpravo)rozloučit s bubeníkem Vladimírem Žižkou. (Aha! – Marek Pátek)

05:00 – Stovky lidí se včera přišly rozloučit s jazzovým bubeníkem a dlouholetým členem Orchestru Karla Vlacha Vladimírem Žižkou (†82), který v neděli 27. září zemřel na srdeční chorobu.

Stovky lidí se včera přišly rozloučit s jazzovým bubeníkem a dlouholetým členem Orchestru Karla Vlacha Vladimírem Žižkou (†82), který v neděli 27. září zemřel na srdeční chorobu.

Nestává se tak často, aby se velká obřadní síň strašnického krematoria v Praze rozezněla živě zahraným jazzem, o což se samozřejmě postaral kapelník Václav Hybš, s jehož orchestrem zesnulý rovněž spolupracoval. U katafalku s rakví byly vedle věnců rodiny i květy od Konzervatoře Jaroslava Ježka, kde Žižka řadu let vyučoval, orchestrů Karla Vlacha, Felixe Slováčka, Ferdinanda Havlíka, Zdeňka Bartáka, orchestru činohry Národního divadla, osady Oleško a jazzového klubu Reduta. Mezi přítomnými byli například Dáda Patrasová, Yvetta Simonová, Karel Štědrý, Petr Janda či Karel Vágner.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.