Michael Hofbauer: Rakovina znovu udeřila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Michael Hofbauer: Rakovina znovu udeřila!

Po operaci, během, které mu byl nádor odstraněn, se zdálo, že se hercův stav zlepšil. Patrné byly jen jizvy. Jenže teď se nemoc plnou silou vrátila!
Po operaci, během, které mu byl nádor odstraněn, se zdálo, že se hercův stav zlepšil. Patrné byly jen jizvy. Jenže teď se nemoc plnou silou vrátila! (Aha! – Martin Pekárek, ara)

5:00 – Je to víc než rok, co Michael Hofbauer (45) alias Osvald z populárního dětského filmu Lucie, postrach ulice prodělal úspěšnou operaci zhoubného nádoru na krku. Poté, co podstoupil sérii ozařování, si myslel, že už je z nejhoršího venku. Dokonce začal znovu natáčet a brzy se objeví v »nováckém « seriálu Ulice. Jenže rakovina udeřila znovu! Přišel kvůli ní o zuby a začaly mu řídnout kosti!

„No jo, no, tak je to tak střídavě oblačno, ale nestěžuju si…“ Přesně to vám žoviálním tónem odpoví Michael Hofbauer, když se ho zeptáte na zdraví. Pravda o jeho stavu je však mnohem vážnější! Michael sice zákeřnou rakovinnou strumu (bouli na krku – pozn. redakce) operací porazil, následky ozařování a chemoterapie si teď ale nekompromisně vybírají svoji daň. „Kvůli ozařování jsem přišel o slinné žlázy a časem proto ztratím všechny zuby,“ říká až neuvěřitelně klidně. „Co bych taky mohl chtít, když mě operovali 6. června 2006, tedy v satanském datu,“ vtipkuje dokonce. „Už během posledního měsíce mi vytrhli čtyři zuby, zbytek mě teprve čeká, ale já to nějak zvládnu,“ srší optimismem. A situaci mu komplikuje i další následek léčby. „Skočil jsem z jedné zídky dolů a zlomil si kotník tak, že mi ho museli dát dohromady sedmi šrouby. Celé to má na svědomí osteoporóza,“ dodává s tím, že i ta je následkem jeho nemoci.

To, co herec prožívá, si umí představit jen málokdo. Aby toho nebylo málo, kvůli zničeným slinným žlázám se prakticky nemůže normálně najíst. „Špatně to klouže do krku, když nejsou sliny, takže můžu jíst jen samé polívčičky a kašičky,“ přiznává. Stejně se však nevzdal jednoho ze svých velkých koníčků – vaření. Dobroty z Hofbauerovy vařečky ale prý oceňuje za oba jen jeho manželka.

Michael si ale krutost osudu nepřipouští. Všechno své úsilí věnuje jednak své práci – střihání videí svým přátelům a známým – a navíc se raduje z toho, že se opět po odmlce podívá do světa filmových ateliérů. „Budu hrát postavu Rockyho v seriálu Ulice, to je moje velká radost. Už nějaké natáčení proběhlo a teď dostávám další termíny natáčení,“ říká Hofbauer, který si jako dětská herecká hvězda zahrál nejen v Lucii, ale i v Panu Tau nebo seriálu My všichni školou povinní. Vzpomněli si na něj i tvůrci thrilleru s Dagmar Havlovou Normal, v něm si Michael zahrál bachaře.

Takhle vypadal Michael Hofbauer s obrovským nádorem na krku. To bylo před rokem.

Jak přesně zasáhne jeho postava do děje seriálu Ulice, ale herec zatím tají. „Nechte se překvapit,“ kroutí hlavou. Rizika fyzické zátěže při natáčení si taky nevšímá. „Vždyť já kdybych byl jen doma, zbláznil bych se,“ mávne rukou.

A když se přece jen stane, že má na splín a necítí se nejlépe, prozradil deníku Aha! spolehlivý recept. „Vezmu si lahev červeného, ale sladkého, protože po ozařování nejde vzít do pusy nic kyselého, vezmu ženu za ruku a říkám: ‚Běž pryč, běž ze mě!‘. Tedy abyste rozuměli, to neříkám na adresu ženy, ale říkám to té špatné náladě, nemocem a rakovině,“ směje se.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.