Unikátní dražba - Beatles, když ještě chodili na základku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Unikátní dražba - Beatles, když ještě chodili na základku!

Fotografie
Fotografie (internal)

LONDÝN – Z té školní fotky není těžké uhádnout, kdo byl třídním klaunem. Drzý klučina s grimasou, kvůli které si o jednu koleduje, si se zaujetím čte komiks, namísto aby způsobně vyluzoval »sýr«.

Z té školní fotky není těžké uhádnout, kdo byl třídním klaunem. Drzý klučina s grimasou, kvůli které si o jednu koleduje, si se zaujetím čte komiks, namísto aby způsobně vyluzoval »sýr«. „Hochu, hochu, z tebe nikdy nic nebude!“ Podobné poznámky učitelů musel malý Paul McCartney určitě poslouchat přinejmenším obden. Jak se mýlili…

Unikátní fotografie pochází z roku 1952, Paulu McCartneymu (69) bylo pouhých deset, a už tehdy byl přinejmenším na své škole Josepha Williamse v Liverpoolu velmi populární žák. O pět let později založil společně s Johnem Lennonem (†40) a dalšími třemi kluky Beatles. Později společně už v partě s Georgem Harrisonem (†58) a Ringo Starrem (69) prodali miliardy zvukových nosičů.

Pod kladívko v londýnské aukční síni půjde 29. srpna nejen tato fotka, ale i další školní fotografie členů nejslavnější skupiny všech dob. Dražit se bude celkem 315 předmětů, které mají stejného jmenovatele – Beatles. K unikátním fotografiím přišel manažer obchodu se suvenýry Beatles Stephen Bailey téměř jako slepý k houslím.

Jednoho dne se v jeho obchodě zastavila jistá postarší dáma, která vytáhla fotky z kabelky a vše doprovodila slovy:„Mám tohle, nevím, jestli to má vůbec nějakou cenu.“ Pan Bailey oněměl úžasem. „Většina školních fotek nestojí za nic, ale každá z těchto se prodá minimálně za 1500 liber (45 000 Kč),“ říká.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

19.8.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.