Lucie Borhyová: Kojí a hulí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Lucie Borhyová: Kojí a hulí!

Lucie tajně kouří s bratrem Oskarem.
Lucie tajně kouří s bratrem Oskarem. (Profimedia.cz)

PRAHA – Co Niko (32) nevidí, jako by se nestalo. Lucie Borhyová (32) ho podvádí! Ne s mužem, ale s cigaretou. Údajně měla před narozením miminka svému řeckému příteli slíbit, že dokud bude kojit, cigarety se nedotkne. Jenže už se stalo. Vykuřuje jako parní lokomotiva, přestože pětiměsíční syn Lucas by měl ještě stále sát mateřské mléko!


Lucie provádí tajné nikotinové dýchánky se svým bratrem Oskarem. Uvědomuje si rizika, která hrozí malému synovi? „Kouření matky v těhotenství i během kojení zvyšuje mnohonásobně riziko náhlého úmrtí kojence,“ upozorňuje pediatrička Marta Šimůnková. Deník Aha! má k dispozici fotografii, na které se Borhyová tajně schovává za stromy a dává si cigaretu se svým sourozencem Oskarem. Nikotin a mateřské mléko – to může být přímo vražedná kombinace. „Kouření snižuje množství mateřského mléka i délku laktace. Mění se i jeho chuť, některé děti ho odmítají pít,“ říká Šimůnková. S nikotinem z cigaret dostává kojenec v mléce i další škodlivé látky, které působí negativně na celý organismus. „Děti mívají častěji sklon k zánětům a infekcím, například zánětu průdušinek, a několikanásobně zvýšené riziko vzniku alergií a astmatu,“ konstatuje lékařka. Lucie včera nezvedala telefon, aby mohla celou záležitost vysvětlit.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.