Záhadná nemoc topmodelky Němcové: Problémy s jazykem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Záhadná nemoc topmodelky Němcové: Problémy s jazykem!

 (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – S topmodelkou českého původu třináct let v zahraničí pořádně zamávalo. Petra Němcová (29) přišla k záhadné nemoci, která jí způsobila nemalé lapálie s jejím jazykem.

Zapomíná slovíčka, a ta, ktera se jí v paměti ještě udržela, vyslovuje se silným akcentem. "Angličtina je mi bližší, používám ji každý už třináct let. Mám ji ráda,“ obhajuje se Petra a bez skrupulí přiznává, že už nejednou potřebovala pomoc překladatele.

Ale řada lidí nad tím kroutí hlavou. Vždyť kupříkladu herec Jan Tříska (72) do Spojených států emigroval před dvaatřiceti lety a jeho čeština je pořád ukázková. Není zdánlivé Petřino poblouznění cizím jazykem jenom jakási póza?

V současnosti je jejím domovem americký New York. Když před třinácti lety opouštěla kvůli modelingu Českou republiku, zamířila na rok do Itálie, následovaly čtyři roky v Paříži a pak hned téměř dva roky v Londýně. Jenže angličtina půvabnou Petru natolik ovlivnila, že už sotva mluví česky. A na včerejší pompézní večírek za 2,5 milionu korun u příležitosti křtu nového časopisu One se Petra kvůli nemoci nemohla dostavit, a tak alespoň natočila videopozdrav. „Nesimuluje, skutečně vypadá nemocně,“ špitaly si dvě přítomné dámy.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Petra Němcová u Jana Krause (česky už neumí...)

3.4.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.