Josef Klíma: Infarkt v televizním studiu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Josef Klíma: Infarkt v televizním studiu!

PRAHA – Slavný reportér Josef Klíma (58), hvězda »nováckého« pořadu Na vlastní oči, dostal přímo v televizním studiu infarkt! A toto pondělí rozhodne, zda navždy opustí obrazovku!


V pořadu Na vlastní oči asi skončí!

„Když lékaři řeknou, že mi tahle práce ubližuje, skončím,“ potvrdil včera deníku Aha! oblíbený reportér pořadu, který odhalil nejednoho zločince a mnoho nepravostí.

„Žil jsem nezřízeně. Pykám za celoživotní hulení, probdělé noci a divoké večírky u piana,“ kaje se smutným hlasem sympatický vousáč.

Manželka mu prý k infarktu ironicky pogratulovala. „Co taky jiného? Jsem hlavně rád, že jsem to přežil a dostal tak druhou šanci. Budu se ji snažit využít,“ dodává populární novinář a spisovatel.

„Pravdu se dozvím asi v pondělí. Z nemocnice jsem odešel na revers. Dostal jsem léky na ředění krve a na rozšiřování cév a po víkendu se tam vracím na podrobnější vyšetření. To rozhodne o mém dalším působení na Nově,“ prohlašuje muž, přezdívaný v televizi »náš Pepíček«. Moc dobře ví, že právě ohromně stresující práce se výrazně podepsala na jeho srdečním kolapsu.

I kdyby ale lékaři souhlasili, aby na Nově zůstal, už nikdy to nebude ten stejný Klíma, jakého jsme si v Na vlastní oči doteď zvykli vídat. „Už bych se nehnal do nebezpečných reportáží. Točil bych portréty, nebo jak lidem lékaři poškodili zdraví. Prostě už nic akčního,“ hlesne Klíma, na němž je znát, jak moc vážně bere varování posla smrti.

A i když je mu už trochu lépe než před pár dny, kdy při stříhání reportáže v televizním studiu pocítil zlověstný tlak na hrudi a lékaři mu pak v nemocnici řekli, že svůj první infarkt prodělal „v tichosti“ už před časem, provedl ve svém životě již pár zásadních změn. „Přestal jsem kouřit a snažím se míň jíst, abych netloustl. I toho stresu si musím naordinovat mnohem míň,“ tvrdí. Zároveň ale dodává: „Jenže mám před sebou hromadu práce – seriál Expozitura na Nově nebo dva filmy pro Českou televizi. Přitom nejvíc by mi teď pomohly Kanáry. Sluníčko, pláž, čistý vzduch… Snad mi na to vyjde trocha času…“


Autor: David Zápal

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.