Marie Rottrová - Lámou se jí kosti! Strach z vážné nemoci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Marie Rottrová - Lámou se jí kosti! Strach z vážné nemoci

Marie Rottrová
Marie Rottrová (ČTK)

PRAHA – Zpěvačce Marii Rottrové (66), která si nedávno zlomila kotník, hrozí vážné zdravotní komplikace! Vzhledem ke svému věku trpí řídnutím kostí, což ale může přerůst až ve vážnější formu onemocnění, kdy každý jen trochu prudší náraz znamená úraz a zlomeninu. „Chodím na kontroly,“ říká sama zpěvačka.

Zpěvačce Marii Rottrové (66), která si nedávno zlomila kotník, hrozí vážné zdravotní komplikace! Vzhledem ke svému věku trpí řídnutím kostí, což ale může přerůst až ve vážnější formu onemocnění, kdy každý jen trochu prudší náraz znamená úraz a zlomeninu. „Chodím na kontroly,“ říká sama zpěvačka.

„To jste mě pobavili, nic takového nemám. To je hloupost, každý rok mi to kontroluje gynekolog. Prostě jsem si teď jen zlomila kotník,“ snaží se bagatelizovat situaci populární Maruška. Není divu; nikomu nemůže být příjemné smířit se s faktem, že času se nedá poručit a že lámavost kostí postihuje řadu žen vzhledem k hormonálním změnám po menopauze.

„Osteoporózou (řídnutím kostí) trpí drtivá většina žen po přechodu nebo odstranění vaječníků v plodném období. Nedá se to léčit, spíš jen zastavit. Ženám se podávají hormony, musí mít dostatek vápníku a hlavně pohybu,“ vysvětlují odborníci. „Ano, beru na to různé preparáty,“ přiznává nakonec i Rottrová, která kvůli nemoci začala pravidelně jezdit na kole. Choroby trápí interpretku hitu Lásko, voníš deštěm už několik let. Na začátku svých zdravotních problémů prodělala klíšťovou encefalitidu. „Je to zánět mozku, který může mít trvalé následky. V té době jsem hodně zhubla. Vždy jsem byla drobnější a díky té příhodě jsem ztratila na váze až příliš,“ vysvětlovala kdysi Rottrová. Možná že právě tehdy odstartovaly všechny její potíže, které ji teď přikovaly na mnoho týdnů na lůžko a nejspíš zdaleka ne naposled!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.