Mňága byla den ve vatě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mňága byla den ve vatě

Skupina Mňága a Žďorp při natáčení alba Na stanici polární.
Skupina Mňága a Žďorp při natáčení alba Na stanici polární. (pro Aha! – Jan Otruba)

ZLÍN – Skupina Mňága a Žďorp natáčela nový videoklip na »sněhu«. Kvůli singlu Na stanici polární se však museli hudebníci spokojit jen s vatou a drceným polystyrenem.

Skupina Mňága a Žďorp natáčela nový videoklip na »sněhu«. Kvůli singlu Na stanici polární se však museli hudebníci spokojit jen s vatou a drceným polystyrenem.

Členové Mňágy prý půl roku dopředu trénovali přežití na polární misi a chystali se na extrémní podmínky severního pólu. „Když se potom dozvěděli, že se nebude natáčet daleko na severu, ale ve zlínském ateliéru, mohli se aspoň lépe vžít do svých rolí,“ prozradil jeden z tvůrců videoklipu Jan Otruba.

Aby se hudebníci mohli ve sněhu jaksepatří vyblbnout, spotřebovalo se na »zasněžení« studia 35 m2 bílé plachty, 10 m2 vaty a 2 kubíky drceného polystyrenu. „Nejvíce si ve sněhu užíval Martin Knor, který dělal sněhové andělíčky, a dokonce se od svých kolegů nechal zahrabat. Během videoklipu ale došlo i na koulovačku a na zápas s medvědem,“ dodává Otruba.

Album, které má stejný název jako pilotní singl Na stanici polární, vychází dnes a křtít se bude v pražském Lucerna Music Baru 28. února.


Video z vystoupeni Mňágy a Žďorp:

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.