11 osudových žen Karla Gotta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

11 osudových žen Karla Gotta

Ivana Macháčková je jedenáctou vážnou známostí Karla Gotta. Jako jediné se jí podařilo dostat Mistra před oltář.
Ivana Macháčková je jedenáctou vážnou známostí Karla Gotta. Jako jediné se jí podařilo dostat Mistra před oltář.

Ženy hrály v životě čerstvého ženáče Karla Gotta (68) vždy ústřední roli a nebylo jich málo! Ať už šlo o známosti na jednu noc nebo vztahy mediálně známější. Například při zájezdech s kapelou si často vybíral děvčata přímo z hlediště.



Milenek bylo zatraceně víc...

Své o tom ví i zpěvačka a malířka Vlasta Kahovcová (63), která Mistra doprovázela v triu společně s Jitkou Zelenkovou (57) a Jarmilou Gerlovou (64). „Když se v hledišti doma nebo v zahraničí objevila nějaká atraktivní divačka, která čněla nad ostatní, bylo téměř jisté, že se stane Karlovou obětí. Už před představením jsme si tipovaly, která to dnes bude a ve většině případů nám to vyšlo,“ dodává zpěvačka se smíchem. A které milenky byly v životě Karla Gotta těmi nejznámějšími? Dá se říct, že v jeho životě se objevilo 11 klíčových žen.

Kliknutím zvětšete1. Olga Svobodová
Učitelka sexu

Kdo zasvětil Karla do tajů milování? V kavárně Alfa to byla o devět let starší zpěvačka Olga Svobodová, která začínajícímu zpěvákovi dovolila dojít až na »cílovou metu«. Zralá a přitažlivá žena ho dokonale zasvětila do světa sexu a Karel Gott se s ní stýkal zhruba rok. Dnes už Olga Svobodová není mezi živými.

Kliknutím zvětšete2. Evelyna Steimarová (62)
Rok se sestrou Kodeta

Na samém začátku šedesátých let prožíval Karel Gott milostný vztah s herečkou Evelynou Steimarovou, která má dcery s Bolkem Polívkou (58) a Zdeňkem Rytířem (63), kterého byla, stejně jako i herce Ladislava Freje (66), manželkou. Se sestrou herce Jiřího Kodeta (†67) prožil Mistr necelý rok.

Kliknutím zvětšete3. Antonie Zacpalová (71)
Poprvé otcem

Antonie, matka Karlovy první dcery Dominiky (33), otěhotněla s Gottem ve svých sedmatřiceti letech. Stalo se tak poté, co jí Mistr nabídl odvoz z Kavčích hor k ní domů, ale během cesty se mlčky rozhodl jinak, a oba skončili v jeho vile. Tehdy zřejmě netušil, že se stane poprvé otcem. Když mu Antonie po devíti měsících (1973) oznámila, že má dceru, nadšený prý zrovna nebyl. Na Dominiku se přišel podívat až po půl roce.

Kliknutím zvětšete4. Jitka Svobodová (42)
Kráska s božským tělem

Když Karel Gott v roce 1984 poprvé spatřil tehdy devatenáctiletou tmavovlásku, vzbudila v něm okamžitou touhu. Jitka byla krásná, měla nádhernou postavu, zkrátka Karlův typ. Jejich schůzky trvaly opravdu dlouho. Když se ale na sklonku roku 1989 dozvěděla, že je Karel podruhé otcem, rozešli se. To už byly jeho dceři Lucii dva roky. Karel sice všechno dlouho zapíral, ale jen proto, že nechtěl své dlouholeté lásce ublížit.

Kliknutím zvětšete5. Martina Zbořilová (41)
Pět let s budoucí ženou Formana

Současnou manželku slavného režiséra Miloše Formana (75) poznal Karel jako osmnáctiletou studentku brněnského gymnázia. Milostný vztah jim vydržel pět let, po rozchodu se Martina odstěhovala za oceán a provdala se za Američana. Manželství ale skončilo rozchodem. V současné době žije v USA s Milošem Formanem. Když vzpomíná na důvod, proč se do Karla zamilovala, snaží se přijít na to, proč mu nemohla odolat. „Na rozdíl od většiny mých vrstevníků byl zajímavý a přitažlivý. Vždycky elegantně oblečený a téměř neznatelně voněl kořeněnými parfémy. Znal německého kancléře i Helenu Vondráčkovou, historii i zeměpis,“ vzpomíná po létech Martina Formanová.

Kliknutím zvětšete6. Iveta Kolářová (39)
Podruhé otcem

Matce Karlovy druhé dcery Lucie se už v deseti letech zdálo, že bude mít s Karlem Gottem dítě. Sen se jí vyplnil o deset let později. Výsledek Karlova milostného vzplanutí se narodil v červenci 1987. V té době však měl milovník Karel už jinou známost a Iveta musela vyklidit pole. Jako ostatní Mistrovy milenky, ani ona však nevyšla na prázdno. V podobných situacích Mistr dary nešetřil. Ivetě pořídil byt na Vinohradech, později od něho dostala starší auto a založil ji i finančně.

Kliknutím zvětšete7. Manuela Pechová (35)
Dala mu kopačky

Slavná »Kakaová« vstoupila do Karlova života v roce 1994. Její otec byl Súdánec, matka Češka. Tento vztah se z předstihem promítl i do Mistrova repertoáru v podobě písně, kterou složil Karel Svoboda (†68) na text Karla Šípa (62). Podle autora textu však vznikla před tím, než se Gott s krásnou Manuelou seznámil. Manuela byla zřejmě jedinou ženou, která dala slavnému milovníkovi kopačky. Pod záminkou dovolené odletěla do Kanady, a už se nevrátila.

Kliknutím zvětšete8. Ilona Hermová (49)
Kamarádka, nebo milenka?

Další Karlova spolupracovnice z jeho agentury GoJa, která po všech stránkách vystřídala kakaovou Manuelu, chodila s Karlem zhruba rok. Sblížili se spolu v roce 1996. Jako snad jediná z jeho milenek veřejně prohlásila, že vlastně Karla ani nemilovala, a že rozhodně nepatřil mezi muže, kteří by ji fyzicky přitahovali. Považovala ho prý spíš za kamaráda než milence.

Kliknutím zvětšete9. Marika Sörösová (32)
Málem byla svatba!

Půvabná blondýnka upoutala zpěváka při jeho koncertu v Berlíně roku 1997. Hned jak ji v hledišti spatřil, zatoužil po seznámení. Ještě ten večer ji pozval na večeři, a když na něj navíc promluvila česky, byla ruka v rukávě. S Mistrem oslavila v roce 1999 jeho šedesátiny a zdálo se, že Karel našel konečně tu pravou vyvolenou. Jenže pak po dvou letech vztah skončil, v době, kdy byla svatba údajně na spadnutí. Karel pak daroval Marice vilu na Karlíku.

Kliknutím zvětšete10. Taťána Smutná (45)
Byla to vdaná žena

S Karlem Gottem se seznámila na galakoncertu, tentokrát pro změnu v Düsseldorfu. V březnu roku 1999 se Mistrovi sama představila a láska byla téměř okamžitě ve vzduchu. V té době byla ještě vdaná, ale s manželem už dva roky nežili. Mezitím se Taťána rozváděla, zemřela jí maminka a její vztah se prolínal s Karlovou pomalu končící láskou k její předchůdkyni Marice. Ta je také jednou s Karlem nachytala v jeho stříbrném mercedesu a ztropila téměř akční scénu. Auto ve vzteku poničila a její nová sokyně se musela ukrýt v nedaleké restauraci. Vztah Taťány a Karla pak postupem času vyšuměl.

Kliknutím zvětšete11. Ivana Gottová (31)
Mistr poprvé v chomoutu

Se svojí ženou Ivanou se Karel Gott seznámil před více jak sedmi lety na párty TýTý. Ivana Macháčková pracovala jako asistentka zahraničních herců a Mistra hned napoprvé zaujala. Tehdy ji požádal o telefonní číslo, ale ona mu dala prý záměrně špatné. Potom se potkali až po roce při volbě Miss ČR v Ostravě a to už mu dala telefonní číslo pravé. Občas si zavolali, několikrát se sešli a dnes už Ivana Gottová čeká s idolem mnoha žen druhé dítě.



Autor: (ben)
Foto archiv Aha!, ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.