»Major Zeman« Vladimír Brabec se zlobí: Sprostě mi sebrali moji roli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

»Major Zeman« Vladimír Brabec se zlobí: Sprostě mi sebrali moji roli

Vladimír Brabec
Vladimír Brabec  (Aha! – Dalibor Puchta, archiv muzikálu Tři mušketýři)

PRAHA – Vladimír Brabec (73), představitel seriálového majora Zemana, jehož příběhy vydává Nedělní Aha! na DVD, se zlobí! Vyšachovali ho totiž z obnovené premiéry muzikálu Tři mušketýři v pražském divadle Hybernia a připravili ho tak o honorář až v řádu statisíců!

Vladimír Brabec (73), představitel seriálového majora Zemana, jehož příběhy vydává Nedělní Aha! na DVD, se zlobí! Vyšachovali ho totiž z obnovené premiéry muzikálu Tři mušketýři v pražském divadle Hybernia a připravili ho tak o honorář až v řádu statisíců! „Nemám ani ponětí o tom, proč se to stalo. Nikdo mi nic neřekl, opravdu nevím, proč nehraji,“ řekl Nedělnímu Aha! smutný Brabec, který v původních Třech mušketýrech před rokem a půl exceloval v roli Bonacieuxe. Jenže Brabec si vše podle produkce zřejmě zavinil sám!

Ještě před nedávnem Vladimír Brabec prohlašoval, jak moc mu divadlo chybí. „Hniju doma, divadlo mi strašně chybí, byl bych rád, kdyby mi někdo nabídl nějakou roli, kterou bych ještě zvládl,“ řekl v jednom rozhovoru Brabec.

V Divadle Hybernia snad neslyší jeho volání o pomoc? V obnovené premiéře Třech mušketýrů ho nahradili Jakubem Wehrenbergem a další alternace byla přiklepnuta Janu Kuželkovi. S Brabcem, alespoň podle jeho slov, nikdo neprohodil ani slovo o tom, proč byl vystřídán.

Herec před čtyřmi lety – poté, kdy málem zemřel na Václaváku – prodělal operaci srdce a trojitý bypass. I přesto však dostal šanci a jeho kamarád Oldřich Lichtenberg, producent muzikálu Tři mušketýři, mu umožnil, aby si před rokem a půl v Mušketýrech zahrál. Dnes to podle Brabcových slov vypadá, že je u producentů muzikálu zřejmě nadobro odepsán. Obnovená premiéra už je bez něj!

„Já jsem Vláďovi před svátky volal a řekl jsem mu, ať se spojí s režisérem Vaculíkem a domluví se s ním, zda bude vzhledem ke svému zdravotnímu stavu schopen zvládnout větší jeviště v Hybernii. Nikomu se ale neozval. Je to chyba v komunikaci, a to zřejmě na jeho straně. Kdyby se Vláďa v Mušketýrech znovu objevil, byl bych nejšťastnější,“ tvrdí producent Lichtenberg.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.