Režisér Dušan Klein: Přestal mluvit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Režisér Dušan Klein: Přestal mluvit!

Dušan Klein
Dušan Klein (Foto: Karel Kopáč, Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Ladislav Křivan, Barbora Pejšová, Martin Hykl, ara)

Smutná oslava! Režisér a otec filmových Básníků Dušan Klein má dnes kulaté životní jubileum, Jeho zdravotní stav mu ale bohužel ani nedovoluje s nikým hovořit. Za jubilanta tak s deníkem Aha! mluvila manželka. A naším prostřednictvím zase oslavenci k jeho osmdesátinám gratulují hvězdy jeho filmů.

Se svou neodmyslitelnou dýmkou býval Dušan Klein ozdobou každé společenské události. Ve společnosti už ho ale jen tak nepotkáme. „Manžel se omlouvá, ale kvůli indispozici řeči nemůže mluvit, ani poskytovat rozhovory,“ svěřila Aha! manželka Silvera. „Vzhledem k manželově zdravotnímu stavu bude oslava pouze v kruhu rodinném,“ prozradila paní Kleinová. „S kolegy z branže je ale v kontaktu nadále...“ dodala.

Kolegové rádi vzpomínají
Mezi prvními gratulanty byla sestřička Tonička z Básníků. „Spolupráce s panem režisérem byla vždy fantastická, profesionální a na velké úrovni. Moc ráda na ty časy vzpomínám. A k narozeninám mu přeji hlavně pevné zdraví,“ zavzpomínala pro Aha! Jana Hlaváčová (81), kterou také trápí zdraví.

Matásek: Dobásníkovali jsme...

Ještě před třemi roky byl přitom režisér tak dobře, že zvládl i natočit šestý díl Básníků. „Dušan Klein byl během natáčení v neuvěřitelné formě, musím se přiznat, že jsem to ani nečekal,“ zavzpomínal herec už dříve na vznik filmu Jak básníci čekají na zázrak David Matásek (56) alias Kendy. „Myslím, že už jsme ale dobásníkovali...“ konstatoval smutně.

Režisér s dýmkou
Dušana Kleina sice proslavili především Básníci, ale na kontě má i desítky detektivek (Zatykač na královnu, Případ mrtvých spolužáků, Sázka na třináctku) a komedií (Vážení přátelé ano, Andělské oči, Konto separato). K jeho jubileu Česká televize právě reprízuje v neděli dopoledne seriál Cukrárna. V pondělí ve 21:50 můžete na ČT2 vidět film Dobří holubi se vracejí a v úterý bude mít rovněž na ČT2 premiéru dokument Režisér s dýmkou aneb Můj život na place.

Dušan Klein na pohřbu Adolfa Borna (†85): Doufám, že mi nahoře drží místo!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.