Anife Vyskočilová: Operace! Ochrnula! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Anife Vyskočilová: Operace! Ochrnula!

Anife se právě na pokoji probrala z narkózy.
Anife se právě na pokoji probrala z narkózy.

PRAHA – Břišní tanečnice, exmanželka herce Ivana Vyskočila (62), exotická Anife (32), zůstala kvůli své lásce ochrnutá! Vrtění zadečkem jí totiž natolik zničilo bederní páteř, že roky trpí ukrutnými bolestmi a už před dvěma lety skončila na operačním sále.


Letos začátkem července se její problémy znovu zhoršily a doktoři doporučili další operaci. Anife odmítla. Jenže! O víkendu jí »luplo« v zádech a už se nepostavila, a dokonce jí ochrnula pravá noha!

„Špičku nohy má ochrnutou, nepostaví se na ni,“ potvrdil deníku Aha! přední český páteřní chirurg z pražské Nemocnice Na Homolce doktor Jiří Chrobok, který rozhodl: „Musí se operovat co nejdříve.“ Anife totiž prasklo pouzdro meziobratlové ploténky, pružné destičky mezi obratli páteře, a její vyhřezlá část utlačovala velké nervy, díky kterým máme cit v nohách a můžeme chodit.

Kliknutím zvětšeteNa sál odvezly sestřičky bolestí zbědovanou a vystresovanou Anife po všechpředoperačních vyšetřeních včera v osm hodin ráno. Nejprve ji anesteziolog »uspal« a přesně v 8.45 hodin mohl operatér doktor Chrobok říct dvě obligátní větičky všech chirurgů: „Skalpel, prosím. Řežu!“

Během téměř dvouhodinové operace lékaři zjistili, že vyhřezlá ploténka utlačovala velké nervy natolik, že kdyby se s výkonem na páteři otálelo, noha by Anife opravdu ochrnula. „Stačily by dva dny a špička nohy by jí zcela ochrnula. Nohou by sice hýbala, ale neměla by cit ve špičce a při chůzi by bez opory přepadávala,“ popsal doktor Chrobok.

„Sedím teď s Šery, její sestrou, a mluvíme o tom. O operaci jsem věděl dopředu, s Anife normálně komunikujeme, a tak mi o tom řekla. Mluvil jsem i s doktorem, prý operace dopadla dobře, tak se uvidí. Rozhodně Anife držím palce, ať se v pořádku uzdraví,“ vzkázal včera odpoledne své bývalé ženě Ivan Vyskočil.

Jak probíhala operace pomocí unikátního systému Dynesys, při níž doktoři nejenže Anife zachránili meziobratlovou ploténku, ale podařilo se jim uvolnit i takzvaný kořen míšního nervu natolik, že bude moct zřejmě znovu tancovat a hrát?


Autor: Tomáš Lamberský
Foto Aha! – Petr Novotný

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.