Vlastimil Harapes (71): Zážitek jako z hororu! Tohle už NIKDY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vlastimil Harapes (71): Zážitek jako z hororu! Tohle už NIKDY!

Harapes je z celé situace sklíčený.
Harapes je z celé situace sklíčený. (Foto Aha! – Marek Pátek, herminapress.cz)

S velmi nepříjemným hereckým zážitkem se svěřil Vlastimil Harapes. Taneční mistr a herec přiznal, že odehrál nejhorší představení v životě. Dokonce se zařekl, že v dalším takovém zařízení už vystupovat nebude. Co se přihodilo?

„Byl jsem nedávno v jednom zařízení, kde žijí senioři, většinou lidé s alzheimerem. Musím říct, že horší představení jsem v životě nezažil,“ svěřil Vlastmil Harapes týdeníku Sedmička a přiznal, že chyba byla hlavně na jeho straně, jako bývalý člen Národního divadla, je totiž zvyklý na bouřlivý potlesk.

„Já jsem si vůbec neuvědomil, že to, co stoprocentně zabírá, s těmito lidmi ani nepohne. Prostě mají svůj svět a já jsem byl skutečně zpocený všude. Kdybych tam dělal kotrmelce, nehnulo by to s nimi. Chápu, že jejich onemocnění je vážné a nevybírá si, ale zařekl jsem se, že příště už nikdy více,“ popsal své vystoupení.

Návštěvu tohoto zařízení Harapes bere jako obrovskou zkušenost. „Obdivuji a smekám před všemi, kteří o takové pacienty pečují. Tolik tolerance, ohleduplnosti, trpělivosti a laskavosti se jen tak nevidí,“ dodal s tím, že doufá, že on nikdy takovou pomoc potřebovat nebude.

 



Přečtěte si
-bello-
11. 5. 2018 • 00:20

No, řekl naplno, co je fakt a jen blb to nepochopí. Harapese mám ráda, ale štve mě, že taky ( pokud je to fakt pravda ) vyučuje na té ubohé Ščukově konzervatoři.On - Mistr je tím pádem v učitelském sboru, kde je Kristelová, Žilková, Agáta Prachařová ...

ivoadler
10. 5. 2018 • 16:26

Jsem zvyklý na potlesk a ono nic. Já to snad nepřežiju. Chudáci lidi, kteří musí žít bez potlesku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.