Asterka v bolestech: Už je to tady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Asterka v bolestech: Už je to tady!

Jitka Asterová bojuje s artrózou!
Jitka Asterová bojuje s artrózou! (Foto: Jakub Poláček)

Jitka Asterová (56) začala trpět bolestí kloubů, kvůli které přehodnotila životní styl.

Herečka si totiž začala uvědomovat svůj věk. „Mám artrózu, bolely mě klouby, vnímala jsem každou změnu počasí. Hned jsem si řekla: »A už je to tady, to je to stáří.« Ale ono to spíš bylo opotřebování materiálu,“ řekla pro Sedmičku Jitka.

Začala na sebe být hodná a výsledky se brzy dostavily. „Udělala jsem dost velké změny, abych byla fit. Cvičím jógu, strašně zdravě jím, úplně jsem vyřadila cigarety a takřka nepiju alkohol,“ dodala Asterová s tím, že s přibývajícím věkem se o sebe začala přirozeně víc bát.



Přečtěte si
xcarodejka
18. 11. 2016 • 10:55

Lékaři někdy nerozliší včas ortritidu a artrozu. Začínající artroza se za to dobře schová ale artritida je zánětlivé onemocnění a nemá s věkem nic společného. někdy se projeví i za malda či v dětstí, může jakoby vymizet i na velmi dlouho. Škoda, kdyby se to seznalo, člvoěk by se mohl lépe opečovávat, dbát na výživu/ vitamín D, vápník/ , aby se ataky nemoci oddalovaly nebo mírnily. Dnes nelze čekat velkou ní ochotu zjišťovat pravou příčinu bolesti. mamografie je také drahé vyšetření/ . Artritida je pak pokládána / zvláště v pokročilejším věkuP za artrozu a tedy přirozenou známu stárnutí, kterou máme více - méně každý. KAM se jen ty prachy ztrácí,že? A proč ta de facto nemístná tolerance k "černým dírám" ??

aveneta
18. 11. 2016 • 10:51

No prostě běžně stárne.... jo obličej si může nechat "vyžehlit" tuky odsát, ale běžná amortizace těla se nikomu nevyhne....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.