Ťukněte si s celebritou! Herečka Táňa Pauhofová slaví 33! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ťukněte si s celebritou! Herečka Táňa Pauhofová slaví 33!

Tatiana Pauhofová slaví 33. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Tatiana Pauhofová slaví 33. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto ara)

33. narozeniny dnes slaví herečka Táňa Pauhofová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Táňa Pauhofová se narodila a pochází z Bratislavy. Své dětství vnímá pozitivně, ačkoli vyrůstala pod přísným dohledem rodičů a neměla příliš kamarádů. Již v deseti letech se dostala k herectví; účinkovala v televizním seriálu Škriatok, čímž si od diváků vysloužila titul dětské hvězdy.

Absolvovala gymnázium, třetí ročník studovala v Americe. Toužila stát se plastickým chirurgem, později soudní lékařkou, od obojího však nakonec upustila. Nejprve pracovala v rozhlase, chvíli na to se dostala k dabingu a konečně k divadlu a herectví - v roce 2001 začala studovat tento obor na VŠMU v Bratislavě.


Hned v prvním ročníku si zahrála ve filmu Juraje Nvoty Kruté radosti (2002), kterým debutovala - získala za něho ocenění IGRIC. O rok později jsme ji mohli vidět v české pohádce Čert ví proč, kde ztvárnila hlavní postavu - princeznu Aničku; díky této příležitosti se Táňa naučila perfektně česky. Neméně známé jsou i její další filmy: Kousek nebe (2004), kde si zahrála hlvaní roli vězenkyně, Indián a sestřička (2006), nebo slovenský komediální film Muzika (2008).

Táňa natočila několik televizních seriálů a inscenací, mezi nejznámější patří např. Poslední sezóna nebo Soukromé pasti. Je stálou členkou Slovenského národného divadla; za hlavní roli v divadelní hře Manon Lescaut získala ocenění Dosky 2006. Na začátku roku 2007 byla Evropskou organizací pro propagaci a export filmů Eropean Film Promotion společně s dalšími čtyři-a-dvaceti nadějnými a mladými evropskými talenty z herecké branže zařazena do seznamu Shooting Stars 2007.

Táňa si zahrála ve známých filmech jako Lída Baarová, Hořící keř, Román pro muže nebo Něžné vlny.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.