Schizofrenie v Ohnivém kuřeti aneb Prachař se nastěhoval vedle Hřebíčkové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Schizofrenie v Ohnivém kuřeti aneb Prachař se nastěhoval vedle Hřebíčkové!

Petra Hřebíčková ve Svatbách v Benátkách
Petra Hřebíčková ve Svatbách v Benátkách (FTV Prima)

Podobnost náměstí v seriálu Ohnivý kuře s tím ze seriálu Svatby v Benátkách čistě náhodná? Ne! Filmaři Kuřete se pustili do recyklace exteriéru! A aby to nebylo málo, hlavní hvězdy Jakuba Prachaře (32) a Jana Dolanského (38) ubytovali hned vedle bývalého svatebního salonu Petry Hřebíčkové (36). To tu ještě nebylo!

„Vedle kluků v exteriérech na náměstí v Benátkách nad Jizerou sídlí svatební salon ze seriálu Svatby v Benátkách, který vlastnila Petra Hřebíčková jako Olga Drozdová,“ prozradil dobře informovaný zdroj ze štábu. A to není všechno. „Obchod Vietnamce Liua sousedí s restaurací Mika a Buráka. Zatím ale stále jde o hospodu, kterou Burák zdědil po svém strýci a která hned na začátku vybuchla,“ dodal zdroj.

A na malebném náměstí městečka vzdáleného 45 kilometrů od Prahy se natáčejí i exteriéry všech ostatních restauračních zařízení seriálu Ohnivé kuře. „Cukrárna je přes náměstí naproti klukům a hospoda U Slepičků je vedle toho, čili přes náměstí naproti vietnamskému obchodu. Grand hotel stojí na náměstí kolmo k večerce,“ dodal zdroj. „Benátky nad Jizerou jsou velmi vstřícné a malebné městečko, náměstí má ideální tvář. Nám filmařům vycházejí vstříc, a proto se tam vždy rádi vracíme,“ vysvětlila Aha! důvod recyklace exteriérů vedoucí produkce Romana Špiková.

Natáčení komplikuje místním život!
Aby toho nebylo málo, zmatek prožívají i obyvatelé městečka, a hlavně jeho návštěvníci. Když se totiž v Benátkách natáčí, filmaři na všechny budovy umístí cedule s názvy restaurací, hotelu, cukrárny i obchodu, a kdo to nezná, je z toho hodně zaskočený. Nakupovat tam nebo najíst se totiž normální smrtelníci nemůžou. Naštěstí to není 365 dní v roce. „V exteriérech štáb seriálu natáčí zhruba dva dny v měsíci,“ prozradil zdroj.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.