Dana Morávková (44): O bolavém šrámu na duši, který se už nikdy nezahojí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dana Morávková (44): O bolavém šrámu na duši, který se už nikdy nezahojí!

Morávková coby doktorka Suchá z Ordinace prý ve své roli ještě více přitvrdí. Diváci se mají nač těšit!
Morávková coby doktorka Suchá z Ordinace prý ve své roli ještě více přitvrdí. Diváci se mají nač těšit! (Foto TV Nova, ara)

Má vše, po čem ženy touží. Milujícího manžela, chytrého syna, jednu z hlavních roli v nejpopulárnějším televizním seriálu. Přesto se Dana Morávková (44) alias MUDr. Zdena Suchá z Ordinace v růžové zahradě 2 trápí. Není snad jediný den, kdy by si nevzpomněla na tatínka, který zemřel příliš brzy...

Morávková se narodila v Písku. Maminka byla ekonomka a otec Jaroslav geniální matematik. „Nikdy se mnou nemohl jít do divadla, nebyl se mnou na maturitním plese, neví, že jsem vystudovala herectví, že jsem se vdala a mám syna, to mě mrzí,“ smutní Dana s tím, že kdyby se s někým mohla ještě potkat, byl by to on. Otec Morávek zemřel náhle v pouhých 42 letech. Daně tehdy bylo jen patnáct. „Zůstaly jsme s maminkou na světě samy, nemám ani sourozence,“ posteskla si před časem herečka, která se po otcově smrti upnula na svou matku Miloslavu (†70).


Když loni navždy odešla, byla to pro Danu velká rána. „Maminky by měly být nesmrtelné,“ říká Morávková se slzami v očích. „Díky ní jsem takový člověk, jaký jsem, protože ona mě vychovala. A to není málo. Sama jsem maminkou a snažím se svému synovi co nejvíc věnovat. Být matkou je jedna z nejkrásnějších věcí na světě,“ svěřila se manželka hudebního skladatele Petra Maláska (51), s nímž má sedmnáctiletého Péťu.



Přečtěte si
20tina12
7. 10. 2015 • 12:18

Není jediná kdo někoho blízkého ztratil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.