Cimrmani jsou nesmrtelní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Cimrmani jsou nesmrtelní!

Herci z Divadla Járy Cimrmana se stávají díky cédéčkům a dévédéčkům nesmrtelnými.
Herci z Divadla Járy Cimrmana se stávají díky cédéčkům a dévédéčkům nesmrtelnými. (: Supraphon)

PRAHA – Legendární Divadlo Járy Cimrmana letos oslavuje svoji čtyřicátou sezonu. „A u Supraphonu vydává nahrávky svých her již třicet let,“ prozradil nám další výročí nesmrtelných Cimrmanů Vladan Drvota ze Supraphonu.

Legendární Divadlo Járy Cimrmana letos oslavuje svoji čtyřicátou sezonu. „A u Supraphonu vydává nahrávky svých her již třicet let,“ prozradil nám další výročí nesmrtelných Cimrmanů Vladan Drvota ze Supraphonu.

Když se v roce 1977 objevila na černém elpíčku jako první hra Dlouhý, Široký a Krátkozraký, nikdo netušil, jaký bude mít úspěch. „V průběhu doby byly vydány všechny hry Divadla Járy Cimrmana na veškerých dostupných nosičích zvuku,“ usmívá se Drvota s tím, že vyšly nejen elpíčka a kazety, ale i cédéčka a dévédéčka. Během času dostala »cimrmanovská« autorská dvojice Svěrák & Smoljak za úspěšné prodeje svých nahrávek zlaté a platinové desky. „Velké a populární hvězdy získávají dokonce diamantové a křišťálové desky. A Divadlo Járy Cimrmana takovou hvězdou je! Vždyť za těch třicet let u Supraphonu prodalo celkem milion a šedesát tisíc zvukových nosičů,“ přiznal Drvota, a proto Supraphon ocenil ohromný úspěch opravdu originálně. Divadlo Járy Cimrmana převzalo jedinečnou Milionovou desku!

A Supraphon navíc připravil jubilejní dárkový box s kolekcí všech cimrmanovských her na 14 discích. „Kolekce je doplněna šedesátistránkovou publikací mapující celou historii souboru a řadou dokumentárních fotografií. Nechybí ani Ohlédnutí vůdčí dvojice Smoljak & Svěrák, která letošním jubileem překonala dosavadní rekordy v dějinách autorského divadla u nás a snad i v Evropě,“ dodal Drvota.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.