Bouračka Filipa Renče - Policie má tajnou lékařskou zprávu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bouračka Filipa Renče - Policie má tajnou lékařskou zprávu!

Filip Renč spolupracoval a s policií odjel na Bulovku, kde proběhlo lékařské vyšetření.
Filip Renč spolupracoval a s policií odjel na Bulovku, kde proběhlo lékařské vyšetření. (Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek)

Filip Renč (45) má nahnáno. Úterní autonehoda, kdy jeho vůz narazil do stříbrného volva, bude mít nepříjemnou dohru. Režisér totiž odmítl dechovou zkoušku i odběr moči a krve. „Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ sdělila včera novou informaci k šetření mluvčí policie Andrea Zoulová.

Policie případ, kdy modré subaru v pondělí odpoledne narazilo do stříbrného volva, prošetřuje a vyhodnocuje nové skutečnosti. „Jsou další svědecké výpovědi, prověřujeme veškeré možnosti i jiné kamerové záběry,“ prozradila deníku Aha! Zoulová.

Podezřelý Filip Renč, majitel subaru, se sice vymlouval, že vůz neřídil, a odmítl dechovou zkoušku, policii však následoval na záchytku do Fakultní nemocnice na Bulovce. „Spolupracoval, a dokonce komunikoval s lékařem, proběhlo vyšetření, pětačtyřicetiletý řidič však odmítl odběr krve a moči. Existuje však určitá lékařská zpráva, která napomůže vyšetřování,“ tvrdí Zoulová.

Co by ale mohla taková zpráva obsahovat, když Renč veškerá vyšetření odmítl? „Pacient má právo na odmítnutí odebrání moči i krve, i ze slin lze ale zjistit přítomnost drog. Dále může následovat neurologické vyšetření, kdy je pacient podroben důkladné prohlídce,“ řekl pražský patolog. Pokud by se tedy prokázalo, že Renč řídil pod vlivem návykové látky, mohl by dostat zákaz řízení až na 2 roky a pokutu od 25 do 50 tisíc.

Právníkem poučený Renč však zřejmě raději odmítl všechny zkoušky na přítomnost alkoholu v krvi, což by mu mohlo v daném případě jen pomoci. Za odmítnutí mu hrozí jen zákaz řízení na jeden rok a pokuta do 20 tisíc korun. Malá škoda způsobená na vozidle, by také mohla být projednávána jen jako přestupek, při autonehodě nedošlo ani k žádnému vážnému zranění. „Nešel jsem na žádné vyšetření, není to potřeba. Normálně už dnes pracuji,“ tvrdí druhý z účastníků nehody.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.