Vyšetřování smrti cyklisty v nedohlednu - Manžel Heleny Fibingerové: Vyhýbá se policii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vyšetřování smrti cyklisty v nedohlednu - Manžel Heleny Fibingerové: Vyhýbá se policii!

Helena Fibingerová
Helena Fibingerová (ČTK)

Nekonečné! Alespoň tak se na první pohled zdá vyšetřování v kauze Jaroslava Šmída (76), manžela naší kdysi slavné koulařky Heleny Fibingerové (61), který v listopadu při nehodě zabil cyklistu. Od tragédie uplynulo skoro deset měsíců, a konec je v nedohlednu.

..

Přitom to všechno vypadá jednoduše. Tragédie se odehrála minulý rok 24. listopadu mezi obcemi Vnorovy a Strážnice na Hodonísku. Podle policie řidič nissanu Jan Šmíd zřejmě nepřizpůsobil rychlost viditelnosti. „Zezadu narazil do jedoucího cyklisty. Jízdní kolo zůstalo zaklíněno pod vozem,“ uvedl tehdy k nehodě policejní mluvčí Petr Zámečník. Cyklista neměl šanci, zemřel ještě před příjezdem záchranky.

Manželovi exkoulařky policie zadržela řidičák, navíc nadýchal 1,3 promile alkoholu. Až dosud ho ale policie ze žádného trestného činu neobvinila. „Stav je takový, že vyšetřovací spis je stále v rukou policie, čili věc je stále ve stadiu vyšetřování,“ řekl Aha! mluvčí krajského státního zastupitelství Hynek Olma.

„Ve vyšetřování chybí udělat poslední úkon a tím je seznámení s výsledky vyšetřování. To však dosud nemohlo být provedeno z důvodu nemoci pana Šmída,“ řekl Aha! policejní zdroj, který si nepřál být jmenován. Případ je tak doslova na mrtvém bodě, navíc vyšetřovatel, který by mohl informace k případu podat, odjel na dovolenou.

Přestože by tak měly být hotové všechny znalecké posudky, výslechy svědků a jednání, nic se neděje. A nedošlo ani k obvinění Jaroslava Šmída, který pravděpodobně za nehodu může. Lze předpokládat, že jeho nemoc ještě nějaký čas potrvá, neboť v případě, že by byl úspěšně stíhán a odsouzen, hrozí mu až pět let vězení. „Nic vám k tomu neřeknu,“ odpověděla včera Fibingerová na otázku Aha!, jak vážně je její muž nemocný a kdy bude schopen se s výsledky vyšetřování seznámit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.