Příběhy lidí, na které se v loterii usmálo »štěstí« - Vyhráli stamiliony, a... Klesli na dno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Příběhy lidí, na které se v loterii usmálo »štěstí« - Vyhráli stamiliony, a... Klesli na dno!

 (Profimedia.cz, ara)

Když vyhrála tehdy šestnáctiletá Britka Callie Rogersová (22) před 6 lety v loterii v přepočtu 60 milionů Kč, myslela si, že se konečně zbaví všech problémů. Callie pocházela z neutěšených rodinných poměrů, nechala školy a žila na ulici. Mohla začít nový, šťastný život. Jenže to dopadlo úplně jinak…

Callie se rychle stala závislou na drogách a pak se třikrát pokusila o sebevraždu.

„Peníze mi přinesly jenom samou mizérii,“ tvrdí Callie. Teď, když jí z výhry zůstaly pouhé 3 miliony, se konečně cítí být šťastná. Jen za kokain dala 7,5 milionu! Zbytek peněz utratila za čtyři domy pro své blízké, drahá auta, značkové oblečení, divoké večírky a prsní implantáty.

Její příběh kopíruje téměř navlas podobné osudy mnoha jiných výherců.

Asi nejznámějším z nich se stal popelář Michael Carroll (26) z britského Downham Marketu, který před osmi lety vyhrál v loterii 300 milionů Kč a tvrdil, že popelnice nechce do smrti ani vidět. Jak se tehdy rouhal!

Díky penězům objevil svět drog, hazardních her a prostitutek. Dny, kdy byl střízlivý, by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Ve své zemi se stal mediální hvězdou, účinkoval v reality show i v jednom pochybném filmu. V roce 2006 ho odsoudili k 9 měsícům za výtržnosti. Letos v únoru skončil na podpoře v přepočtu s 5000 korunami měsíčně. A ještě s vděčností přijal nabídku na práci popeláře.

Další nešťastní výherci
  • Evelyn Adamsová vyhrála v lotynce v New Jersey dokonce dvakrát (1985, 1986). Celkem si odnesla 102 milionů Kč. Peníze nastrkala do hracích automatů. Teď dělá řidičku kamionu.
  • Williamu »Budu« Postovi v roce 1988 vyplatili výhru 307 milionů Kč. O část peněz ho obrala jeho tehdejší přítelkyně. Následně byl zatčen jeho bratr, který ho chtěl zabít kvůli dědictví. Druhý bratr ho přemluvil, aby investoval do jeho autosalonu a restaurace v Sarasotě. Obojí zkrachovalo. Rok po pohádkové výhře se Post najednou topil v dluhu 20 milionů Kč. Teď je bezdomovcem a pobírá podporu 8550 Kč měsíčně.
Co na to vědci?

Třetina výherců stamilionů několik let po výhře zbankrotuje. Proč? Američtí psychologové zkoumali, proč velké procento výherců loterie končí nešťastně. Hlavním důvodem je jejich mylná domněnka, že se přísunem peněz vyřeší všechny problémy. Další příčinou je neschopnost nakládat s penězi. Lidé nejsou připraveni na bohatství, které jim způsobuje deprese.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.