Takhle ho neznáte: Voříšek se pustil do prezidentů a neunikl ani Zeman! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Takhle ho neznáte: Voříšek se pustil do prezidentů a neunikl ani Zeman!

Karel Voříšek Zemana moc nepochválil...
Karel Voříšek Zemana moc nepochválil... (FTV Prima, ara)

Naděloval známky jako ve škole! Karel Voříšek (51) ocenil Václava Havla (†75), Václava Klause (73) a Miloše Zemana (70) trojkami. I když je za 3 dobře – lichotka to pro prezidenty zrovna není.

Moderátor hlavní zpravodajské relace na Primě napsal s odbornicí na marketing Jitkou Vysekalovou knihu Jak být přesvědčivý a neztratit se v davu. A pustil se v ní do tří posledních hlav státu. Servítky si nebral. Hodnotil zvlášť vizuální prvky, vokální prvky a slova. „Václav Havel uplatnil při vystupování na veřejnosti své zkušenosti dramatika. Působil ale příliš plachým a nesebevědomým dojmem a mnohdy tvořil moc dlouhá souvětí,“ vzal si Voříšek na paškál posledního československého prezidenta a zároveň prvního prezidenta ČR. „Ocenil bych ale jeho vtipné uvítání papeže v roce 1990: Vítám vás, Svatý otče, mezi námi hříšníky.“

U Václava Klause ukazuje na konkrétní triky slovní manipulace s lidmi a jeho protivníky. „Charakteristickým rysem Klause je to, jak dokáže získat při rozhovoru čas na odpověď. Zopakuje celou otázku a mezitím si promýšlí, co řekne,“ říká Voříšek. Současná hlava státu Miloš Zeman má trojku z vizuálního projevu. „Je škoda, když špatně padnoucí oblek zastíní správně mířená slova. A pro jeden vtip dokáže obětovat vše, i sebe,“ míní moderátor. A jedna rada od něj do života: „Nejhorší je, když jste lidem jedno!“

Na křtu a autogramiádě Karla Voříška nechyběl jeho přítel Vladimír Řepka (35, na snímku), který nyní působí jako vedoucí oddělení komunikace a tiskový mluvčí na pražském magistrátu. „Moc se mi tam líbí. Hlavně to, že mohu s věcmi pohnout,“ prozradil o svém novém zaměstnání.



Přečtěte si
sandokan500
15. 5. 2015 • 17:38

Vorisku ty teplojde ty si uplnej dement jak muzes hodnotit veskrnu buznu se Zemanem a Klausem.Veskrna by mel dostat sestku,za to co provedl s republikou.

dzambulka007
14. 5. 2015 • 19:28

přesně, co je to prezident vedle nějakého čteče zpráv

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.