Originální recept Mostu na úspěch: Vítězný štrúdl!

MOST – Kdepak taktika či nějaké roztodivné herní systémy. Na to se dávno nehraje! V severočeském Mostu našli ten správný recept na fotbalové úspěchy! Chcete se inspirovat? Tak si pište: 20 dkg hladké mouky, nakrájená jablka, 10 dkg tuku, 1 vejce…
Je pár minut po pondělní dohrávce osmého kola fotbalové ligy. Mosteckou kabinou se ozývají radostné pokřiky, hráči slaví vydřené vítězství nad Ostravou. Za tříbodový zisk je čeká sladká odměna. „Aaaa, štrúdl je tady,“ ozve se vzápětí radostně z jednoho rohu, když se ve dveřích objeví kustodka Ivana Baťašová (50) s tácem plného vlastnoručně upečeného jablečného závinu.
„Berte si kluci. Dneska se mi poved, to zas budete mít boule za ušima, co?“ směje se sympatická kustodka, která takto hráče Mostu odměňuje po každé domácí výhře už dlouhých 27 let! „Ani jeden zápas jsem nevynechala. Naštěstí nebývám nemocná. Jen jednou jsem měla zlomenou nohu, a to jsem pekla taky,“ prozrazuje.
Hráčům kromě štrúdlu připravuje i buchty, bramboráčky nebo chleba ve vajíčku. V kabině se po tom jenom zapráší…„Pokaždé snědí všechno a mně nechaj akorát vylízat z tácu cukr,“ čílí se naoko.
Vybranou laskominu připravuje během zápasu ve svém »kutlochu« přímo na stadionu. Většina surovin je z domácích zásob, recepty jsou porůznu posbírané od známých. Hráči si její kulinářské umění nemůžou vynachválit. „Bez toho by to snad ani nešlo,“ shodují se jako jeden muž. Zřejmě jim laskominy paní Baťašové svědčí. V tabulce se posunuli na jedenácté místo. „Jsem ráda, že jim chutná. Dělám to, aby se utužila parta. Je to taková moje inšpiráce,“ směje se dobrá duše Mosteckého fotbalu.
27.9.2006