Hvězdný slovenský kuchař vaří Čechům: Hokejisté? Horší než prezidenti!

Vařil v těch nejvybranějších restauracích v Praze i Londýně, pracoval u slavného Jamieho Olivera. Teď špičkový slovenský kuchař Marcel Ihnačák (33) podstrojuje Jágrovi a spol. Vládne kuchyni hotelu, v němž bydlí čeští hokejisté.
Máte slavné jméno. V jakém příbuzenském vztahu jste k bratrům Miroslavu a Peterovi Ihnačákovým, kteří to před 30 lety dotáhli až do NHL?
„Jsou to mí strýcové. I já tedy musel hrát hokej. Co kdybych náhodou zdědil po strýčcích talent?“ (smích)
Jenže vy máte nakonec vlohy pro docela jiný obor.
„Ve dvaceti jsem si poranil kotník a začal se věnovat vaření. To mi sedí víc.“
A teď při MS pro hokejisty alespoň kuchtíte...
„Oslovili mě lidé z hotelu. Jsem rád, že vařím právě pro Slováky a Čechy. Mám k českému týmu blízko, na jižní Moravě jsem koupil usedlost, brzy se tam přestěhuji.“
Jenže hráčům nemůžete vařit, co byste chtěl, že?
„S doktorem českého týmu jsme upravovali jídelní lístek. V den zápasu třeba nesmějí hráči dostat nic, co by je nadýmalo. Papriku, okurku, ředkvičku...“
Ovšem po zápase si dopřát můžou!
„Po výhře nad Lotyšskem se podával hovězí guláš a grilovaná kuřata. A vím, že by Češi chtěli halušky.“
Prosím? Tak těžké jídlo?
„Taky mě to překvapilo, je velmi špatně stravitelné. Ale v pohodě. Hlavně, aby byli spokojení.“
Vařil jste i prezidentům. Je těžší se postarat o ně, nebo o hokejisty?
„Určitě o hokejisty! Jejich doktor by byl nejradši, aby z pěti jídel měli třikrát kuře. Jim to pak leze krkem a mně taky...“
Už máte připravené slavnostní jídlo pro Čechy pro případ, že vyhrají zlato?
„Hlavně bych toho navařil hodně, aby se potom tak moc neopili.“ (smích)