Rychlovky za pár korun: Bramborák s uzeným masem podle Veroniky Poláčkové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Bramborák s uzeným masem podle Veroniky Poláčkové
Potřebujete
900 g syrových brambor • 1 vejce • 250 ml mléka • 7 lžiček majoránky • 4 stroužky česneku • 8 lžic hladké mouky • sůl • mletý pepř • sádlo • 400 g uzeného masa (krkovice nebo bůček)
Postup
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. K bramborám přidáme vejce, teplé mléko, hladkou mouku, koření, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájené uzené maso, sůl a pečlivě promícháme. Na pánev na rozpálené sádlo nalijeme naběračkou bramborákové těsto a smažíme placku z obou stran. Podáváme s kysaným zelím.