Recept na bohatství: Plněné králičí hřbety s brokolicovým pyré Jakuba Tabaka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Recept na bohatství: Plněné králičí hřbety s brokolicovým pyré Jakuba Tabaka

Plněné králíčí hřbety Jakuba Tabaka
Plněné králíčí hřbety Jakuba Tabaka (TV Barrandov)

Kulinářská show Recept na bohatství, kterou každé pondělí vysílá televize Barrandov a slovenská TV Joj, si získala řadu příznivců. Aby ne! Týden co týden nabízí nejen napětí a zábavu, ale především zajímavé recepty, které vám na stránkách naší Aha! kuchařky přinášíme. Dnes si můžete připravit zajímavý předkrm v podobě ruského salátu, výtečný fazolový guláš či delikátní plněné králičí hřbety.

Suroviny:
300 g králičího hřbetu
250 g italské pancetty
kuřecí fáš
100 ml olivového oleje
snítky tymiánu
Na jarní salát:
1 šalotku
200 g jarní zeleniny (baby mrkev, cuketa, květák, hrášek, křen)
přepuštěné máslo
sůl
Na pyré:
120 g brokolice
1 sáček instantní bramborové kaše s mlékem
sůl

Králičí hřbety očistíme, osolíme a opepříme. Na prkénko naskládáme asi 4 plátky pancetty, na ně položíme králičí maso, potřeme lehce kuřecí fáší a zabalíme do závitku. Stejně postupujeme se zbylým masem. Hotové závitky dáme do vakuovacího sáčku, přilijeme olivový olej a přidáme tymián.

Sáček uzavřeme pomocí vakuovacího přístroje, poté sáčky vložíme do tzv. vaničky na sue vie, kde lze vodní lázeň dlouhodobě udržovat na požadované teplotě. Nastavíme na 64,2 ºC a ve vodní lázni necháme balíčky 28 minut ležet. Pak závitky vyjmeme a po obou stranách na oleji krátce orestujeme.

Připravíme si salát – jarní zeleninu očistíme, podle potřeby pokrájíme, postupně ji blanšírujeme a potom na rozpuštěném másle dozlatova orestujeme. Dochutíme solí. Brokolici blanšírujeme v osolené vodě, rychle ji ochladíme, aby si zachovala svěží barvu, a rozmixujeme. Instantní bramborovou kaši připravíme dle návodu a vmícháme do ní rozmixovanou brokolici. Dochutíme solí.  

POZOR! Další recepty najdete na facebookové stránce www.facebook.com/ReceptySlavnych. Staňte se fanouškem a budete vždy upozorněni na novinky.



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.