Tomio Okamura si dává od vaření oraz. Z kuchyně udělá butik pro japonské lolitky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tomio Okamura si dává od vaření oraz. Z kuchyně udělá butik pro japonské lolitky!

Tomio Okamura v kuchyni.
Tomio Okamura v kuchyni. (archiv TO)

Z veřejné kuchyně bude mít obchod s dívčím oblečením ve stylu japonských lolitek, kvůli rekonstrukci přestane i vařit asijské speciality. Vaření a jeho recepty se přesouvají na stránky AhaOnline.cz. Prvním z nich dnes začínáme…

Tomio Okamura, známý především jako mluvčí a viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, v pondělí ukončil svoje veřejné lekce vaření. Naposledy mu kuchař Tadayoshi Ebina pomohl připravit maki-sushi a nigiri-sushi a pak Tomio »zavřel krám«.

Kuchyň se v nejbližší době změní v butik s dívčími oděvy, kromě jiného zde budou oblečení typické pro japonské lolitky.

Kliknutím zvětšete

Takhle vypadaly lekce vaření v budoucím butiku na dívčí oblečení.

Ještě než lekce vaření zabalil, prozradil nám ještě jeden z jeho receptů, konkrétně kukuřičnou polévku, kterou si sám vymyslel.

Tomio popisuje čtenářům AhaOnline.cz:

Kukuřiční polévka, na kterou nám stačí jen 5 minut. Potřebujeme 1 velkou ( nebo 2 malé) plechovku kukuřice Bonduelle, 1 naběračku vývaru (bujón), mléko, sůl, máslo, bazalku. Kukuřici v mixéru zalijeme mlékem tak, aby byla celá ponořená ...a dobře rozmixujeme. Z kostky masoxu uděláme vývar. Rozmixovanou kukuřici s mlékem nalijeme do menšího hrnce, přidáme sběračku vývaru, kousek másla, trochu soli a bujónu, slijeme dohromady a prohřejeme. Přidáme kousek másla, špetku soli a trochu sušené bazalky. Za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přidáme kousky kukuřice z konzervy, které jsme si již předem dali stranou a nerozmixovali. A je hotovo ! Kdo chce, může si dát nakonec do polévky v talíři na kostičky opečenou housku.

Dobrou chuť!

Nepřehlédněte! Se zajímavými recepty Tomia Okamury se budete nyní každou středu dopoledne se setkávat na AhaOnline.cz Po jejich vyčerpání se budou čtenáři Okamury moci zeptat na cokoliv k jeho asijské kuchyni v online rozhovoru.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.