Ridiho letní recepty! 13. díl: Penne alla Sorrentina!

Po dvou dnech volna navíc si dnes můžete s Emanuelem Ridim (36) připravit lehké těstoviny penne alla Sorrentina. »Manu« je za naší asistence přichystal ve své malé restauraci v Praze 6. Jídlo se v těchto horkých dnech náramně hodí jako lehký oběd.
Potřebujete (cca na 4 porce):
-
400 g penne
-
8 lžic omáčky sugo
-
200 g cherry rajčat
-
10 lístků bazalky
-
2 stroužky česneku
-
1 dl olivového oleje
-
mozzarellu
-
mořskou sůl
Uvařte penne v osolené vodě. Na pánev dejte olivový olej, trochu česneku (jen kvůli chuti), cherry rajčátka nakrájená na půlky a sugo. Následně přidejte uvařené těstoviny, na kousky nakrájenou mozzarellu a bazalku. Vše promíchejte. Až se mozzarella zatáhne, jídlo je hotové. Emanuel doporučuje k pití červené víno.
Ingredience, které potřebujete.