A ještě recept navíc - Křehký steak s grilovanými artyčoky

Artyčok, tedy zeleninu ze Středomoří, můžete také využít k masu. Zkuste spolu s námi steak s grilovanými artyčoky. Jídlo je sice drahé, ale výsledkem určitě váš protějšek potěšíte.
..
Potřebujete:
-
800 g amerického hovězího
-
100 g šalotky
-
200 g brambor
-
2 artyčoky
-
300 g jarní zeleniny
-
0,2 l bílého vína
-
0,2 l telecího vývaru
-
sůl, pepř
-
máslo
Vykostěné a okořeněné hovězí vložíme s kouskem másla do vakuovacího pytlíku a dáme ho asi na 5 hodin do vodní lázně, která má 58 stupňů. Takto připravené maso poté nakrájíme na 180 gramů velké porce, které zprudka opečeme a krájíme na plátky.
Omáčka: Nakrájenou šalotku podusíme s bílým vínem, přidáme telecí vývar a necháme redukovat. Na závěr ochutíme solí, pepřem a vmícháme kousky másla. Jako přílohu použijeme opečené brambory s jarní zeleninou a grilovanými artyčoky.