A ještě recept navíc - Křehký steak s grilovanými artyčoky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 21. července 2024

Svátek slaví Vítězslav, zítra Magdaléna

A ještě recept navíc - Křehký steak s grilovanými artyčoky

Fotografie
Fotografie (internal)

Artyčok, tedy zeleninu ze Středomoří, můžete také využít k masu. Zkuste spolu s námi steak s grilovanými artyčoky. Jídlo je sice drahé, ale výsledkem určitě váš protějšek potěšíte.

..

Potřebujete:

  • 800 g amerického hovězího
  • 100 g šalotky
  • 200 g brambor
  • 2 artyčoky
  • 300 g jarní zeleniny
  • 0,2 l bílého vína
  • 0,2 l telecího vývaru
  • sůl, pepř
  • máslo

Vykostěné a okořeněné hovězí vložíme s kouskem másla do vakuovacího pytlíku a dáme ho asi na 5 hodin do vodní lázně, která má 58 stupňů. Takto připravené maso poté nakrájíme na 180 gramů velké porce, které zprudka opečeme a krájíme na plátky.

Omáčka: Nakrájenou šalotku podusíme s bílým vínem, přidáme telecí vývar a necháme redukovat. Na závěr ochutíme solí, pepřem a vmícháme kousky másla. Jako přílohu použijeme opečené brambory s jarní zeleninou a grilovanými artyčoky.

 

 

 

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.