Ridiho letní recepty! 6. díl: Pohár s grilovanými jahodami

První týden s recepty Emanuela Ridiho (36) v deníku Aha! zakončíme sladkým dezertem. Připravíme si pohár s grilovanými jahodami a ananasem. Nezapomeňte, že v exkluzivních italských receptech pokračujeme i příští týden! »Manu« už je chystá... A opravdu se máte na co těšit.
Potřebujete:
-
jahody
-
led na jahodovou ledovou tříšť
-
ananas
-
hnědý cukr
Dobrota jako stvořená na závěr letního hodování v přírodě je vlastně ovocná tříšť z předem tepelně upravených jahod zkombinovaných s grilovaným ananasem. Rozpůlené jahody dáme na rozpálený rošt v alobalové vaničce a zasypeme je přírodním hnědým cukrem. Částečně vychladlé je pak rozmixujeme s ledem na jahodovou ledovou tříšť. Ananas rozčtvrtíme, oloupeme a zbavíme ho tvrdého středu. Kusy ovoce grilujeme po obou stranách na ohni, zkaramelizovaný ananas pokrájíme na plátky a vložíme je do poháru s jahodami. Pak už můžeme ze skleniček zvolna usrkávat ovocný koktejl, který bude určitě chutnat i dětem.